Piwny charakter

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Simon
    † 1964-2008 Piwosz w Raju
    • 2001.02
    • 993

    #16
    duch = spirit !
    a więc piwo to przynajmniej 4% duchowości...
    Simon

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #17
      Dlatego czasem trzeba się uduchowić czymś bardziej...hmmmm....
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

        #18
        ...ponadmaterialnym i ponadczasowym i ponadponad
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

        Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

        Comment

        • jacek
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2001.08
          • 210

          #19
          Jeśli piwo uduchawia to jestem duchownym na całego!

          Comment

          • Faltarn
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2001.04
            • 133

            #20
            W takim razie zostałem exkomunikowany

            Comment

            • jacek
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2001.08
              • 210

              #21
              Jak to? Czy za to, że jesteś zbyt mało uduchowiony?

              Comment

              • adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9866

                #22
                Originally posted by Faltarn
                W takim razie zostałem exkomunikowany
                Jest na to sposób. Zrób to . To jest Twoja ostatnia szansa.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                Comment

                • jacek
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2001.08
                  • 210

                  #23
                  No i bardzo Ci dobrze kolega radzi. Najlepiej zrób to w intencji naszych piłkarzy.
                  Najlepiej dwa razy

                  Comment

                  • Faltarn
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2001.04
                    • 133

                    #24
                    Narazie gromadzę zapasy, a za naszych piłkarzy poszły dwa litry soku jabłkowego

                    Comment

                    • jacek
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2001.08
                      • 210

                      #25
                      To trochę współczuję, choć sok jabłkowy też trochę lubię, w zasadzie jabłkowo miętowy jest najlepszy - oczywiście poza chmielowym.

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • darekd
                        Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
                        darekd
                        Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

                        Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
                        ...
                        2023-02-07, 23:16
                      • Petitpierre
                        Heller-Trum, Aecht Schlenkerla Rauchbier À La Grodziskie
                        Petitpierre
                        Lidl, 9,99. W aromacie dogasające ognisko, duży charakter pszenicy, nawet lekkie nuty słodkie, jarzębina z piekarnika. Spokojnie, nuta dolna bardziej pszeniczna, dym bardzo nikły. W smaku mocno chmielowe, goryczka gasi dym, a brak ciała pszenicę. Bardzo lekki Keller czy Zwickl, tyle że podchmielony....
                        2025-11-27, 11:22
                      • ART
                        Opole, ul. św. Wojciecha 11, Hedonia
                        ART
                        Lokal znajduje się w ścisłym centrum Opola, przy ulicy św. Wojciecha, wiodącej od Rynku w kierunku Muzeum Śląska Opolskiego i kościoła "na górce". Mieści się w wąskiej kamienicy, mały ogródek przed wejściem, w środku 2 poziomy (parter plus piwnica). Bardziej taki klubowy charakter,...
                        2025-11-15, 20:28
                      • ART
                        Rotterdam, Zaagmolenkade 46, Brouwerij Noordt
                        ART
                        Brouwerij Noordt znajduje się w dzielnicy Rotterdam-Noord, nad rzeką Rotte, w budynku dawnej remizy strażackiej. Okolica ma industrialny charakter z historią, a dziś przyciąga nowymi inicjatywami gastronomicznymi i kulturalnymi. Z Reijngoud jest jakiś kilometr, można przejść się deptakiem bez balustrad...
                        2025-09-18, 12:41
                      • darekd
                        Bullhouse, Frank the Dank
                        darekd
                        Browar kraftowy z Belfastu założony w 2016 r. Nazwa pochodzi stąd, że początkowo warzone było w budynku małej obory pod Belfastem.

                        West Coast IPA, 6,7% alk.

                        https://bullhousebrewco.com/collecti...west-coast-ipa

                        Aromat - chmielowy,...
                        2025-08-15, 23:41
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...