Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Które browary są w stanie kontraktowo produkować cydry?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ENDO2004
    Member
    • 01-2014
    • 55

    Które browary są w stanie kontraktowo produkować cydry?

    Czy ktoś z szanownych forumowiczow posiada wiedzę na temat browarów które są w stanie kontraktowo produkować cydry? Czy ktorys z producentów cydrów podnajmuje browary do produkcji?
  • e-prezes
    Senior
    • 05-2002
    • 19168

    #2
    Tak na marginesie... browary zajmują się produkcją cydru? Wydaje mi się, że będzie to raczej domena winiarni i miodosytni czy zakładów fermentacyjnych, które produkują napoje mieszane (produkty pośrednie). Głównie ze względu na banderolowanie produkcji. Wyjątkiem jest tylko (chyba) Sulimar. Ktoś jeszcze? Spróbuj zadać pytanie na forum.wino.org.pl Tam mogą mieć większą wiedzę na ten temat.
    Last edited by e-prezes; 04-01-2015, 11:53.

    Comment

    • Myszon007
      Senior
      • 02-2007
      • 1208

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      Wyjątkiem jest tylko (chyba) Sulimar. Ktoś jeszcze?
      Fortuna robi swój cydr- http://www.browarfortuna.pl/images/m...iloslawski.jpg
      ♪♫

      Comment

      • ENDO2004
        Member
        • 01-2014
        • 55

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
        Sab Miller tez - green mill, heineken niebawem tez rusza ze strong bow. Dzięki za wskazanie,chyba jednak lepszego kierunku jakimmsa winiarze.

        Comment

        • Cooper
          Senior
          • 11-2002
          • 6055

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ENDO2004 Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy ktoś z szanownych forumowiczow posiada wiedzę na temat browarów które są w stanie kontraktowo produkować cydry? Czy ktorys z producentów cydrów podnajmuje browary do produkcji?
          To chyba nie jest temat tego wątku.
          Załóż specjalny bo temat moze być z czasem rozwojowy inaczej za jakiś czas admin będzie musiał tutaj sprzątać.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          • e-prezes
            Senior
            • 05-2002
            • 19168

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ENDO2004 Wyświetlenie odpowiedzi
            Sab Miller tez - green mill, heineken niebawem tez rusza ze strong bow. Dzięki za wskazanie,chyba jednak lepszego kierunku jakimmsa winiarze.
            Te koncerny mają podmioty w UE, dzięki którym cydr trafia do Polski. Bo tam jest robiony.

            Comment

            • Pankracy
              Senior
              • 10-2007
              • 2771

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ENDO2004 Wyświetlenie odpowiedzi
              Czy ktoś z szanownych forumowiczow posiada wiedzę na temat browarów które są w stanie kontraktowo produkować cydry? Czy ktorys z producentów cydrów podnajmuje browary do produkcji?
              A dlaczego cydr ma być robiony w browarze? Prędzej widziałbym taki produkt z jakiegoś zakładu przetwórstwa owoców (czyt. "fabryki pryty").

              Pytanie zadaj najlepiej na jakimś forum sadowników. Tam zapewne wskażą tłocznie, rozlewnie itd..
              Last edited by Pankracy; 04-01-2015, 19:16.

              Comment

              • Cooper
                Senior
                • 11-2002
                • 6055

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Te koncerny mają podmioty w UE, dzięki którym cydr trafia do Polski. Bo tam jest robiony.
                To by potwierdzało że molochy nie lubią ryzyka i wolą włazić już na gotowe tzn w tym przypadku w momencie kiedy to mali lub średni gracze oswoją polski rynek własnymi produkowanymi w Polsce wyrobami.
                To i dobrze bo wtedy owi mali i średni mają szansę wypromowac swój produkt i zaistnieć na rynku a gdy wlezie duży z produkcją na miejscu to będzie promować tani, masowo produkowany tańszymi metodami produkt. Ostatecznie jeśli cydr się przyjmie u nas to pewnie nachapie się każdy bo z cydrem jak z piwem. Jeden wybierze droższy polski craft a drugi tanią koncernową masówę.
                Póki co z takich rodzimych cydrów made in Poland to chyba mamy tylko Cydr Miłosławski Fortuny ?
                Last edited by Cooper; 04-01-2015, 19:56.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                Comment

                • Myszon007
                  Senior
                  • 02-2007
                  • 1208

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                  Póki co z takich rodzimych cydrów made in Poland to chyba mamy tylko Cydr Miłosławski Fortuny ?
                  Kiedyś Van Pur w Łomży wypuścił swój cydr, ale szybko musieli wycofać cała partię, bo sprzedawali to bez banderoli - http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=92098

                  A tak poza tym to na rynku jest pełno różnych marek cydru, produkowanych przez producentów jaboli i nalewek - np. Cydr Dobroński - z podłódzkiego Dobronia, czy najbardziej znany Lubelski z Ambry - http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/59...l-jablkowy.jpg albo Warka Cider z WarWinu - http://www.warkacider.com/s/images/k...cider_owoc.png
                  ♪♫

                  Comment

                  • e-prezes
                    Senior
                    • 05-2002
                    • 19168

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                    To by potwierdzało że molochy nie lubią ryzyka i wolą włazić już na gotowe tzn w tym przypadku w momencie kiedy to mali lub średni gracze oswoją polski rynek własnymi produkowanymi w Polsce wyrobami.
                    To i dobrze bo wtedy owi mali i średni mają szansę wypromowac swój produkt i zaistnieć na rynku a gdy wlezie duży z produkcją na miejscu to będzie promować tani, masowo produkowany tańszymi metodami produkt. Ostatecznie jeśli cydr się przyjmie u nas to pewnie nachapie się każdy bo z cydrem jak z piwem. Jeden wybierze droższy polski craft a drugi tanią koncernową masówę.
                    Póki co z takich rodzimych cydrów made in Poland to chyba mamy tylko Cydr Miłosławski Fortuny ?
                    Molochy mają speców od tego by sprawdzili co i jak. Jak nie sprawdzili to do zwolnienia...

                    Koncern ma naprawdę duże pole do działania, nie tylko cydrowe... ale nie zawsze korzysta, a szkoda.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X
                    😀
                    🥰
                    🤢
                    😎
                    😡
                    👍
                    👎