Mam na myśli, że na ich profilu już widać, że działają. Nie wizytowałem, a było to w sumie do Pendragon -a, bo u niego jest jeszcze w nieaktywnych. No i nowy Maryenstadt nie ma swojej pinezki. Z wywiadu z piwowarem wynika, że już tam działają.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2023-04-06, 06:44.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Mam na myśli, że na ich profilu już widać, że działają. Nie wizytowałem, a było to w sumie do Pendragon -a, bo u niego jest jeszcze w nieaktywnych. No i nowy Maryenstadt nie ma swojej pinezki. Z wywiadu z piwowarem wynika, że już tam działają.Last edited by Pendragon; 2023-04-05, 17:12.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A co jest w Sycynie?
-
"Restauracja Przystań zamknięta. Właściciel oskarżony o wielomilionowe oszustwa
Czarne chmury zebrały się nad przyszłością restauracji Przystań i Browaru Przystań - jednej z lepszych restauracji na Śląsku i najlepszej w Parku Śląskim. Od początku marca restauracja jest nieczynna. Klienci, którzy mieli rezerwacje na obiady okolicznościowe nie wiedzą, jak odzyskać pieniądze. Właściciel Przystani natomiast siedzi w areszcie."
Paweł Szałankiewicz, eska.pl
Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
Drugi Maryensztadt naniesiony wczoraj. Wiedziałem o nim od miesiąca, ale jakoś zapomniałem wprowadzić.
-
Czy ten nowy Maryensztadt uwarzył jakieś konkretne piwo? Będą się odróżniali od macierzystego browaru, czy produkcja pod wspólną marką?Comment
-
Celem założenia drugiego browaru (pod szyldem "EkoBrowar") jest zwiększenie mocy produkcyjnych firmy, wdrożenie nowych produktów (np. destylatów Sycyna Distillery, napojów Easier), a także zbudowanie w dalszej perspektywie miejsca, gdzie odbywałyby się eventy, działałaby gastronomia itp.
👍 1Comment
-
Browar Dolina Bobru wznowił kilka dni temu produkcję w nowym miejscu. Warzy w Jeleniej Górze.
Browar Łażany zaprzestał produkcji w Żarnowie (d. Browar Hoppy Lab). Co dzieje się ze sprzętem nie wiem.
Browar Welders produkuje w Jemielnicy. Przejął Browar Rojber.Comment
-
Nowy browar jeszcze nie produkuje piwa. Trwa remont, adaptacja hal i montaż sprzętu. W Sycynie działa na razie tylko magazyn Maryensztadtu, gdzie przechowywane są m.in. beczki.
Celem założenia drugiego browaru (pod szyldem "EkoBrowar") jest zwiększenie mocy produkcyjnych firmy, wdrożenie nowych produktów (np. destylatów Sycyna Distillery, napojów Easier), a także zbudowanie w dalszej perspektywie miejsca, gdzie odbywałyby się eventy, działałaby gastronomia itp.
Czy krakowski Pukal i mały Reden w Chorzowie są już na amen zamknięte?Comment
-
Instalacja Pukala została zdemontowana i przeniesiona do Nowego Targu. Czeka na zmontowanie. Będzie z niej korzystać Nowotarska Manufaktura Piwna.
Minibrowar Reden (ul. Sobieskiego w Chorzowie) - restauracja działa, ale wg Polskie Minibrowary.pl sprzęt od roku stoi nieużywany. Piwo do lokalu jest dowożone z ul. Inwalidzkiej (Chorzów Batory).Comment
-
Hm, jest jakaś konkretna lokalizacja w Nowym Targu, czy to odległa przyszłość, bo na profilu nie podają adresu? Swoją drogą, można dostać kręćka od tych wszystkich dziwnych zmian...Last edited by Prusak; 2023-04-14, 23:40.Comment
-
A wracając do:
Z tego co ostatnio słyszałem to sprzęt Pukala został "uwolniony" z pierwotnej lokalizacji, więc jak coś to już będzie inny browar (inne miejsce).Comment
Comment