Wręcz przeciwnie. Rynek frajerów jest bardzo głęboki, do tego targetu można zaliczyć znaczną część dzisiejszych spożywców piw tzw. segmentu premium. Należy im tylko wtłoczyć do łbów, że segment premium to tak naprawdę jest obciach, a prawdziwe premium to są krafty.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Uważasz, że już niektórzy przechodzą z segmentu premium do kraftów? Problem polega na tym, że tego się nie da "zliczyć". Bywając w środowiskach "aspirujących" wciąż słyszę o niechęci do wydziwiania i ochocie na "Tyskie", "Żywiec" etc (może nie na "Żubra"). Może się mylę, ale wydaje mi się, że jeśli istnieje taka tendencja, o której mówicie, to nie jest na tyle silna, by utrzymać kolejnych pięćdziesiąt małych browarów.Comment
-
Tak Prusak! Zauważ jak wielu jest świadomych konsumentów wśród klienteli browarów restauracyjnych? Przecież jak ktoś sprzedał by mi piwo zepsute/z dyskwalifikującą go infekcją/ i mnie wyśmiał to bym tam drugi raz nie przyszedł. I nie polecałbym tego browaru innym. A takich browarów jest sporo i powstają nowe. A myślisz komu sprzedawane są te wszystkie piwa w sklepach specjalistycznych i mniej specjalistycznych? Tylko ludziom po kursach sensorycznych? Nie wiem jak gdzie indziej, ale w ciągu kilku lat odkąd wyjechałem z KRK powstało parę browarów, mnóstwo knajp a w Omercie zawsze są ludzie. Nowi ludzie.Last edited by e-prezes; 2016-09-28, 21:10.Comment
-
Poproszę o dane wirtuozerii uzupełnię bazę danych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Z koeli 22 września uwaRZyli ciemną pszenicę. Zatem w połowie X. powinny być co najmniej 2 własne piwa. Wcześniej się nei chwalili, więc to pewnie tak właśnie wygląda.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W odremontowanej Hali Koszyki w Warszawie ma być kolejny lokal sieci Bierhalle. Podejrzewam, że bez browaru ale do sprawdzenia.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Na początku piwa mają być z Warszawy. Szczerze się do tego przyznali. Produkcja własnego piwa ma jednak ruszyć razem z otwarciem, zatem już po 3-4 tygodniach powinno być własne.
Comment