Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Byłem dzisiaj w Tragarzu. Browar działa tzn piwo się warzy a część restauracyjną zajmuje
smażalnia ryb Croatia czyli coś w rodzaju kooperacji. Od właściciela dowiedziałem się
że pojawił się inwestor, będzie zainstalowana linia rozlewnicza i pasteryzator.
Tak że są widoki na lepsze czasy.Będę informował na bieżąco o postępachComment
-
Bierhalle Poznań ma już uwarzone 4 swoje piwa, Pils, Weizen i Dunkel mają mieć premierę 23.03.2018. Będzie też duża niespodzianka - uwarzono również Porter Bałtycki! Jednak jego premiera z oczywistych względów nastąpi parę miesięcy później.
Lada dzień rusza również warzenie w Bierhalle Bydgoszcz.
Wypadało by również przywrócić pochopnie zmienioną nazwę Bierhalle Lublin. Browar ten przez QLT Restaurant&Bar Sp z o.o. (czyli zarządzający restauracjami Bierhalle) nigdy nie został sprzedany innemu podmiotowi i wciąż jest jej własnością. Również piwowarzy są pracownikami Bierhalle, a piwa z Lublina oprócz sprzedaży dla restauracji Alan Hugs (która nadaje im swoje nazwy) trafiają także do Bydgoszczy i Wrocławia.Comment
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Edi będzie miał konkurencję pod nosem
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Ktoś wie, gdzie tan browar powstaje?
KRS mówi o Luboniu pod Poznaniem, ale firma zarejestrowana jest na mieszkanie w bloku...
https://www.facebook.com/browarwagabunda/Mniej książków więcej piwaComment
-
Schronisko Dom Turysty "Pod Wieżycą" pochwaliło się na facebooku,
że wkrótce w Sobótce zadebiutuje drugi browar rzemieślniczy - Browar Wieżyca.
Z tego co wiem to początkowo mają zamiar warzyć głównie piwa dolnej fermentacji.
Wybicie 5hlComment
-
Last edited by Ahumba; 2018-03-13, 12:14.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
Comment