Polskie lagery rzadko na kranach.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto
    Jak zawsze. Ale - pomijając wspomnianą dostępność - Tucher jest w zakupie tańszy od Lwówka?
    Z epoki raczkujących wielokranów pamiętam, że Tucher dawał nalewaki i schładzarkę na bardzo liberalnych warunkach, w stylu - kupujecie od nas przez parę miesięcy i w zasadzie to na drugim kranie możecie mieć coś innego, a sprzęt to się jakoś tam... Więc może teraz też jest to łatwy sposób na doposażenie raczkującego interesu w obliczu szerokiego gestu przyjaciół zza Odry?

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Jak zawsze. Ale - pomijając wspomnianą dostępność - Tucher jest w zakupie tańszy od Lwówka?
      Na pewno łatwiejszy.

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13312

Parę postów wyżej pioterb4 napisał mniej więcej o co chodzi.
        Nie wiem po co dywagować - pewnie w Oławie jest lokal z jakimś czeskim piwem. Pogadaj z właścicielem.

Większość Oławian (jesteś z Oławy? stąd przykład) wie, że w Czechy słyną z piwa. Mniej wie, że macie tam minibrowar. Skoro na dodatek to czeskie piwo jest tańsze nie tylko od produktów miejscowego minibrowaru, ale również od jakiegoś tam Lwówka to o czym tu dyskutować...

Dodatkowo to nie żadni Czesi albo Niemcy sprzedają to piwo, ale hurtownia z pobliskiego Wrocławia, w razie czego dostarczą piwo w jeden dzień max. Dodatkowo sprzedają piwo i zapewnią serwis. Skoro sprzedają taniej piwo, załatwią parasol, szkło i czyszczą krany, to po co brać inne piwo? Dlatego na m.in. Bogusławskiego we Wrocławiu dominują takie a nie inne piwa. To naprawdę nie jest jakaś wiedza tajemna.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
          heckler
          Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
          ...
          2025-01-03, 11:51
        • slawekkazek
          Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow
          slawekkazek
          Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...
          2024-11-25, 17:53
        • Ahumba
          2024.10.05 - Kąty Wrocławskie - Bitwy Piwowarów
          Ahumba
          Czekają degustacje i głosowanie na najlepsze piwo.
          Nagroda, to nie lada gratka, bo wygrany będzie mógł uwarzyć zwycięskie piwo w naszym browarze!!!
          Dodatkowo czeka was koncert muzyki na żywo i pyszne jedzonko które umilą wam zabawę
          Start
          2024-10-05
          Koniec
          2024-10-05
          Adres
          Kąty Wrocławskie, 1 maja 11, Browar Caminus
          2024-10-01, 16:42
        • bastion
          Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
          bastion
          Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
          Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
          2022-02-01, 22:22
        • Prusak
          Holba, Keprnik
          Prusak
          Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
          Butelka niestety zielona.
          Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
          Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
          2025-10-02, 17:30
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...