Ja nizej podpisany oświadczam, iż jestem niszczycielem piwa. Oprócz wspierania naszego browaru chętnie sięgam po marki wiodące na rynku. W związku z tym można mnie ukamienować.
A ja zawsze kupuję lokalne piwa, ale najwyżej dwie butelki, bo ponieważ, zawsze piwo ma ponad trzy miesiące, to nie wiem czy będę w stanie wypić trzecie. Więc gdy zapowiada się długi wieczór wybieram produkty KP, bo tam w każdej butelce znajdę ten sam smak.
I jeśli małe browary nie zadbają o to by w sklepie ich piwo było świeże ja mam je głęboko w d...
gul_gul napisal/a A ja zawsze kupuję lokalne piwa, ale najwyżej dwie butelki, bo ponieważ, zawsze piwo ma ponad trzy miesiące, to nie wiem czy będę w stanie wypić trzecie. Więc gdy zapowiada się długi wieczór wybieram produkty KP, bo tam w każdej butelce znajdę ten sam smak.
I jeśli małe browary nie zadbają o to by w sklepie ich piwo było świeże ja mam je głęboko w d...
To jest racjai ja zgadzam się, że małe często nie dbają ani o ekspozycję swoich wyrobów ani o dopilnowanie jakości przechowywania. Ale często duża wina jest po stronie sklepu. Ja osobiście miałem taką sytuację, że chodziłem do sklepiku w którym były różne piwa z małych ale poupychane gdzieś po bokach to i nie dziwne , że się nien sprzedają. Zwróciłem panu uwagę, pan je lepiej trochę wyeksponował, posunął się nawet do przylepienia kartki z informacją z jakich browarów piwa posiada. I stał się cud: ludzie zaczeli te piwa kupować i skończył się problem z ważnością. Cóż ale to był pewnie ewenement.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
gul_gul napisal/a A ja zawsze kupuję lokalne piwa, ale najwyżej dwie butelki, bo ponieważ, zawsze piwo ma ponad trzy miesiące, to nie wiem czy będę w stanie wypić trzecie. Więc gdy zapowiada się długi wieczór wybieram produkty KP, bo tam w każdej butelce znajdę ten sam smak.
Gdyby świadomość wszystkich konsumentów była taka jak nasza
to wszystkie piwa z małych browarów były by świeże i na bierząco dowożone
Niestety jak przychodzą znajomi zawsze posiadam żywca, tyskie bo nie każdemu lokalne pasują i nie chcę aby uważali mnie za kutwę - niestety ludzie tak myślą, co nie stać cię na "dobre piwo"?
Niestety jak przychodzą znajomi zawsze posiadam żywca, tyskie bo nie każdemu lokalne pasują i nie chcę aby uważali mnie za kutwę - niestety ludzie tak myślą, co nie stać cię na "dobre piwo"?
edukuj, edukuj, ja zawszę mówię z taką nutką wyższości, że to co chcą czyli np.żywiec to dzisiaj już nie piwo tylko napój alkoholowy, walę jakąś gadkę napuszoną o piwie i miękną. Zresztą część moich znajomych udało mi się pzrekonać przynosząc do nich na imprezy cały plecak piwa z jakiegoś małego, na początku oczywiście wszyscy się krzywią ale jak tylko kończy się piwo z dużych próbują i okazuję się, że przynajmniej części podpasowuje. A poza tym, moi znajomi akurat to ludzie którzy jak dokądś jada to starają się pić piwa lokalne (ot takie przyzwyczajenie - w tym momencie dobre- ze starych czasów kiedy jadąc w jakiś region Polski było tylko piwo z tego regionu. uufff ale się napisałem, należy mi się
. A poza tym, moi znajomi akurat to ludzie którzy jak dokądś jada to starają się pić piwa lokalne (ot takie przyzwyczajenie - w tym momencie dobre- ze starych czasów kiedy jadąc w jakiś region Polski było tylko piwo z tego regionu. uufff ale się napisałem, należy mi się
Comment