Żółć w piwie?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #106
    Koniaczek? Masz może duży garnek, bo mam prawdziwe parówki. W baraniej kiszce, z cielęciny.

    Comment

    • zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.03
      • 3615

      #107
      Koniaczek tylko z pasztetem!
      Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
      Lotna ekspozytura browaru

      Też Was kocham.

      Comment

      • Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

        #108
        Ty Zgrozo pamiętaj, że mieszkasz w stolicy kraju kapitalistycznego. Który to kraj ma być może nawet tam i swoje... plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!

        Comment

        • cororo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 766

          #109
          Podobno Farmutil nie wyrabia sie juz z produkcja proszku ! Odmowil nawet dostaw dla ziomali z browaru w Kamionce !

          Comment

          • wogosz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.12
            • 1007

            #110
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żą
            Spalmy byka pod Sejmem!
            Dlaczego tak drastycznie! Wystarczy go przypiec, np. na grillu. I po co fatygować się na Wiejską - strata czasu i pieniędzy. Można go zgrillować na ogrodzie u siebie lub znajomych. Najlepiej w formie steków.
            100 tys. grilli w całym kraju! To jest dopiero manifestacja.

            Comment

            • mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

              #111
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz
              Dlaczego tak drastycznie! Wystarczy go przypiec, np. na grillu. I po co fatygować się na Wiejską - strata czasu i pieniędzy. Można go zgrillować na ogrodzie u siebie lub znajomych. Najlepiej w formie steków.
              100 tys. grilli w całym kraju! To jest dopiero manifestacja.
              O Ten wie co mówi, czy możemy uogólnić do wołowiny łatwiej w mięsnym będzie. Do tego piwna kolekcja testów na żółć. Co słabsze czy podejrzane próbki posłużą do polewania steków w razie zapłonu na grillu.

              Comment

              • Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3281

                #112
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                Spalmy byka pod Sejmem!
                Ja to bym wolał średnio wypieczonego. Średnio wypieczmy byka pod Sejmem!

                Mi pracownik pewnego browaru na wschodzie powiedział, że do najmocniejszych piw stosuje się żółć ze słonia. Upieczmy słonia!
                JEDNO PIVKO NEVADI!

                Comment

                • sergioP
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 1271

                  #113
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
                  Mi pracownik pewnego browaru na wschodzie powiedział, że do najmocniejszych piw stosuje się żółć ze słonia. Upieczmy słonia!
                  Mi pracownik pewnego browaru na wschodzie powiedział, że do piw stosuje się żółć pochodzącą z Chin.
                  SPALMY CHINY!
                  - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                  - ???
                  - ...napiłbym się piwa.

                  ------------------------------------------
                  Dzień dobry panu.
                  Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

                  Comment

                  • pio_tr23
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.12
                    • 47

                    #114
                    Myślę, że to browar Okocim kombinuje z tą żółcią. Nie od parady w Brzesku jest Stacja Oceny Buhajów znajoma pracowała w tej stacji i mówiła mi, że oceniali byki pod względem przydatności żółci do produkcji piwa

                    Comment

                    • żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

                      #115
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pio_tr23
                      w Brzesku jest Stacja Oceny Buhajów
                      Muszę uściślić. Faktycznie w Brzesku działa Stacja Oceny Buhajów, ale dokonuje ona jedynie preselekcji przedwstępnej, kierując najbardziej nerwowe buhaje do przybrowarnianej Stacji Wk... Buhajów, gdzie wykwalifikowane kadry wyciskają z nich maksimum żółci.

                      Comment

                      • Gringo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.07
                        • 2164

                        #116
                        Słyszałem że importujemy żółć z Hiszpanii, ze względu na Corridę mają tam nadwyżki.

                        Comment

                        • fidoangel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛
                          • 2005.07
                          • 3492

                          #117
                          Jest to niemożliwe bo tylko Chińczycy mają atest a bez atestu w Junii nie może być.
                          Jeśli jednak coś takiego faktycznie ma miejsce to łatwo będzie te partie "piwa" odróżnić bo goryczka będzie "mniej szlachetna" od oryginalnej.
                          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                          Comment

                          • dimitrix
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.09
                            • 1

                            #118
                            tyskie 'zawiera slod'

                            Comment

                            • Seta
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.10
                              • 6964

                              #119
                              Dimitrix zanim zostaniesz zjedzony napisz po co nas o to informujesz?
                              Znasz jakieś piwo, które nie zawiera słodu? Znasz jakieś etykiety, które nie informują o tym fakcie alergików?

                              Comment

                              • jacer
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2006.03
                                • 9875

                                #120
                                A kto by chciał go jeść? Bez musztardy?
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

                                (1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • bastion
                                  Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
                                  bastion
                                  Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
                                  Centrum...
                                  2025-02-02, 21:53
                                • Prusak
                                  Browar Bóbr, Duch Pienin
                                  Prusak
                                  Lager o zawartości alk. 4., 7%.
                                  Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
                                  Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
                                  W zapachu słodowość i zbożowości,
                                  ...
                                  2024-12-18, 18:42
                                • Piotr7
                                  drożdże dla początkującego
                                  Piotr7
                                  Witam!
                                  Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
                                  Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
                                  2024-12-09, 14:24
                                • dadek
                                  Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
                                  dadek
                                  Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
                                  Start
                                  2024-10-15
                                  Koniec
                                  2024-10-15
                                  2024-10-16, 03:03
                                • dadek
                                  Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
                                  dadek
                                  Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
                                  2024-04-24, 01:15
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...