A ja właśnie wypiłem Brackie, trzy miesiące po terminie. Było bardzo dobre.
Przeterminowane piwo
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Ostatnio piłem Miodowe miesiąc po terminie i mimo silnego zmętninia schłodzone smakowało wybornie.Comment
-
Ostatni pojechaliśmy z Westą na zakupy do Schwedt i po drodze w Gartz znajduje się hurtownia napojów.Zakupiłem tylko jedno piwko,ale przy kasie mój wzrok skierował się na sześciopak Kirscha z Neuzeller.Dołączony był do niego truck z Bitburgera.Zapytaliśmy się o co chodzi,a Pani rzekła,że piwko jest przeterminowane,ale da się spokojnie pić i zeszła z ceny o 3 ojro.Także zapłaciłem 4.08 €(niecałe 17 zł).Po spróbowaniu faktycznie nie czułem obcych nutek,smakowało idealnie.Doskonałe piwko ,szkoda,że "normalnie" jest takie drogie(sztuka od 1.10-1.50 € ) . Czasami jednak warto tyle wydać
Aha termin minął na początku października.Dwa jeszcze czekają na swój czas i spróbuję je jak najdłużej przechowaćLast edited by Pogoniarz; 2005-11-14, 10:45.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Właśnie próbowałem Okocim Palone po terminie i tak
- Palone w butelce poprawiło swój smak w porównaniu z terminowym - między innymi zgubiło swój słodkawy posmak ( te z pierwszej warki )
- Palone w puszce jest gorzko kwaśne - niestety nie mam porównania z puszkowym terminowym bo nie piłem.
Smak obu jest zasadniczo różny.Comment
-
Brałem dzisiaj udział w degustacji przeterminowanego równiutko o rok (celowo) Guinnessa Extra Stouta.
Efekt był bardzo ciekawy. Piwo zapachem przypominało ciemne czerwone wino, niemal całkowicie zatraciło goryczkę pochodzącą z palonego jęczmienia i przypominało bardziej angielskiego portera niż stouta. PolecamComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesteż ci nie wysłałem Bazyla, bo i mnie się przeterminował, a jak mniemam chciałeś świeżego. wydaje mi się, że znacznie się nie różniLast edited by zAjkA; 2005-12-27, 13:03.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Jesli piwo jest dobrze przechowywane to sadze ze kilka miesiecy nie zrobi duzej roznicy. A na przyklad przeterminowane portery nie traca swoich walorow nawet po kilku latach. MniamComment
-
A jakie to piwo?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Po prostu . Jeżeli masz jakiegoś porterka to poczekaj jeszcze 49 tygodni i też powinien być dobry albo jeszcze lepszy( lub nie) niż obecnie.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Comment