Kto z was próbował nowego portera Broka. Mi osobiście naprawde smakuje, coprawda piłem tylko kilka porterów, ale ten mimo 9.5% mocy i 22% ekstraktu wchodzi nadzwyczaj łagodnie. Czekam na oceny.
BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Collapse
X
-
Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Jesteś pewien ,że jest warzony w Koszalinie?Jakoś to raczej wygląda niestety na browar Strzelec z Jędrzejowazibiolot napisał(a)
Kto z was próbował nowego portera Broka. Mi osobiście naprawde smakuje, coprawda piłem tylko kilka porterów, ale ten mimo 9.5% mocy i 22% ekstraktu wchodzi nadzwyczaj łagodnie. Czekam na oceny.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-01-06, 23:10.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN -
temat zostaje w dziale ogólnym do czasu gdy uzyskam potwierdzenie że jest to piwo faktycznie uwarzone w Koszalinie przez Broka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Odp: Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Niestety chyba masz racje. Na butelce jest napisane, napełnino w Koszalinie, co jest raczej jednoznaczne z produkcją w Strzelcu :-(Pogoniarz napisał(a)
Jesteś pewien ,że jest warzony w Koszalinie?Jakoś to raczej wygląda niestety na browar Strzelec z Jędrzejowa
Comment
-
-
Odp: Odp: Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
dlatego niestety, że BROK zamiast warzyć własnego koszalińskiego Portera sprzedaje jędrzejowski pod swoim szyldem, więc na rynku nie pojawił się nowy porter tylko jest sprzedawany jeden jako dwie różne marki.Małażonka napisał(a)
Dlaczego niestety, strzelecki porterek jest przepyszniutki
Dzwoniłem w tej sprawie zarówno do Broka, do Strzelca i do biura na Pachońskiego, dziwna zmowa milczenia, odsylanie do innych osób, jakby któś się bał powiedzieć co i jak, w Krakowie jedyna osoba z jaką udało mi sie porozmawiać na pytanie gdzie jest warzony ten porter odpowiada, że w Koszalinie, na moje kolejne pytanie to dlaczego na kontrze jest info, ze tylko napełniane to chwila ciszy i odpowiedź, bo jest tylko napełniane
W Jędrzejowie na to samo moje pytanie, słyszę odpowiedź: a jakie to ma znaczenie gdzie piwo jest warzone
bez komentarza.
Wyciagając wnioski, jest to tylko porter jędrzejowski rozlewany w Broku, gdyby było inaczej nikt by nie robił z tego aż tak wielkiej tajemnicyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Oczywiście masz rację, że byłoby zgrabniej napisać: warzony w Jędrzejowie, rozlewany w Koszalinie i na pewno szkoda, że na naszym rynku nie może pojawić się nowy porterek. Jednak z mojego (nie powiem - snobistycznego) punktu widzenia, dzięki temu, że strzelecki porter znajdzie się pod "patronatem" Broka, ma szansę trafić na warszawskie półki i dzięki temu będę miała do niego jakiś dostęp. Do tej pory porter ten był sprzedawany jedynie w Krakowie i jego okolicach...Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2004-01-08, 08:59.
Comment
-
Czyli nasze przypuszczenia się potwierdziły.Kolejne robienie klientów w wała
Na szczęście Forumowicze są czujni i pomni różnych już kombinacji.
Wniosek jest taki,że jak wypije tego portera ,to w dzienniku będzie widniał jako Strzelec,a nie Brok.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
przykro mi Małażonko, inna ale za to pewną informacją jaką uzyskałem jest to że BROK Porter będzie marką lokalną, jedyną ogólnopolską marką BROKA jest tylko Sambor i tak na razie ma zostaćMałażonka napisał(a)
dzięki temu, że strzelecki porter znajdzie się pod "patronatem" Broka, ma szansę trafić na warszawskie półki i dzięki temu będę miała do niego jakiś dostęp. Do tej pory porter ten był sprzedawany jedynie w Krakowie i jego okolicach...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Trudno się dziwić, że małe i średnie browary zaczynają stosować chwyty używane do tej pory przez wielkie korporacje - skoro te chwyty działają ...Pogoniarz napisał(a)
Czyli nasze przypuszczenia się potwierdziły.Kolejne robienie klientów w wała
Comment
-
Przyjedź na Giełdę do Szczecina ,to Ci postawię Strzelco-Brokowego portera.jerzy napisał(a)
Jeśli ten porter "koszaliński" trafi do Wrocławia - to im wybaczę
bo na portera z Jędrzejowa jakoś trafić nie mogę.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment