Nie no bez jaj, dla mnie to jest jakieś archiwum Y Ciekawe jaki jest rekord światowy. Może jest taka kategoria w księdze Guinnesa? Może ktoś z forumowiczów by ustanowił rekord, widać że reprezentantów mamy godnych.
W styczniu 2006 spożyłem 24 litry, (o 3 więcej niż rok temu), a miałem mniej pić.
W ubiegłym roku najwyższe spożycie zaliczyłem w maju (ponad 57 litrów) i we wrześniu (ponad 50 litrów).
Moje spozycie piwa w miesiącu Lutym było zbliżone do tego jakie odnotowałem w styczniu. Doszły mi kolejne browary do DP, takie jak: Bartek, Grudziądz, Na Jurze, Namysłów, Staropolskie, Ciechanów, EB (Porter), Perła Lublin, Zamkowy, Łodzki. W sumie na koncie w DP w tym roku mam już 37 polskich browarów.
Tym razem nie chce mi się wpisywać poszczególnych browarów. Luty to u mnie miesiąc zawsze najmniejszego spożycia piwa. W tym roku było to 9.27 litra.
Po 2 miesiącach ogółem jest to 23.07lit przy czym browary małe to 12.23 litrów, średnie 7.64, duże 1.4, restauracyjne 0.8, domowe 0.5 i zagraniczne 0.63. W lutym doszły piwa z Zabrza, Grudziądza, Zwierzyńca, Lublina, Brovarii, Reginy, Łomży, Konstancina, Bosmana, Kujawiaka, Łodzi, Broka, Van Pura, Raciborza, Jabłonowa, Warki i Lecha. Ogółem 39 polskich browarów.
Hmm...Zapisywać wypite piwo zaczęłam dopiero od lutego. I jak na razie jest to niecałe 12 litrów. A rządzi Proletyat i Czarna Fortuna. Inne się mało liczą (jakieś 2 Lechy itp).
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie .
Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Comment