Dowiedziałem sie dzisiaj że Strzelec zmienia butelki i skrzynki z euro na swoje, i likwiduje tzw. butelkę bączka. Czyli pojawia się nowa butelka zwrotna w zasobach naszego rodzimego browarnictwa, a co za tym idzie nowe etykiety.
Niebawem będzie u nas więcej rodzaji butelek niż samych browarów
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
OK ale żeby miały tłoczenia z nazwami browarów jak przed wojną
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Cooper napisał(a) OK ale żeby miały tłoczenia z nazwami browarów jak przed wojną
nooo..... Jabłonowo na PET-ach ma wytłoczononą nazwę
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
cielak napisał(a) Dowiedziałem sie dzisiaj że Strzelec zmienia butelki i skrzynki z euro na swoje, i likwiduje tzw. butelkę bączka.
To Strzelec sprzedawał piwo w bączkach?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
kiszot napisał(a) To Strzelec sprzedawał piwo w bączkach?
oczywiście
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
A więc skrzynka czerwona (jak żywca) z boku napis: Browar Polski Brok-Strzelec. Butelka zwrotna kształtem podobna do kompanijnej, etykieta i kapsel ,tak wygląda że, bez zmian.
Witam,
Po wielu latach przerwy, trzy lata temu powróciłem do kolekcjonowania etykiet piwnych. W bardzo okrojonym zakresie. Konkretnie przezroczystych/plastikowych od Heinekena i Desperadosa ale z całego świata. Późną wiosną dodałem do tego zbierania kartonowe opakowania od trójpaków...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
Comment