Eeee tam... To chyba musiałbyś "Nightcapa" zapalić. Inne Dunhille aż tak nie wypłaszają towarzystwa. A już aromat "My Mixture No 965" ma IMHO całkiem niezłą "room note". I całkiem nieźle pasuje do jasnych piw.
Raz spróbowałem przy Bartku zapalić "London Mixture" i towarzystwo nie miało zachwyconych min.... A "Nightcapa" planuję zakupić, ale palił będę raczej w samotności, w ogrodzie. Tylko ta cena....
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
Parę razy w życiu paliłem fajkę, ale bardziej preferuję cygara. Jednak ani to pierwsze, ani to drugie nie jest zbyt dobrym komponentem do piwa. Cygaro jednak pasuje jak ulał do whiskey.
Tez sobie czasem cygarko zapale, ale jestem zdania, ze dobry Bock, a lepiej Doppelbock, jak najbardziej do tytoniu pasuje. Na palenie tytoniu koncentruje sie raczej zima, bo wtedy jest wiekszy wybor Bockow. Po drugie, to latem koncentruje sie bardziej na sporcie -jazda rowerowa na browary, a to sie bardziej gryzie z paleniem.
Dobry też jest tyton o smaku Mango nazwy niestety nie pamiętam .
O bogowie... Oby to nie był tytoń "Wild Mango" produkcji niejakiego Alojzego Poschla. Jest to jedno z najgorszych, świniących fajkę draństw jakie zdarzyło mi się przez te lata pykania fajki zapalić.
A tytonie Petersona - bardzo dobre. Najbardziej smakował mi stry Sherlock Holmes. Ale i Old Dublina bym pyknął...
Oświadczam uroczyście, że po kilku latach bezsensownego trucia się papierochami (z lenistwa trochę) powróciłem do grona fajczarzy. Do mojej starej fajeczki Savinelli dołączyły ostatnio dwie kolejne, dzięki czemu z lubością oddaję się pykaniu. I przyznam szczerze, że czuję się z tym bardzo dobrze. Oby tylko tytoni na rynku było coraz więcej...
Witamy w fajczarskim gronie! Z tytoniami w tym kraju już chyba lepiej nie będzie, niestety. Pozostaje zaopatrywać się za granicą. Przy okazji zapraszam do odwiedzenia strony i forum fajkowego: fajczarze.pl
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Z Tomkiem Kieżą piwowarem i właścicielem browaru w Małomicach, poznałem się na WFDP. Sympatyczny facet, od razu dostałem zaproszenie do odwiedzenia jego piwnej Stacji co udało się zrealizować 25.07.2019.
Co prawda browar nie mieści się na stacji jakby wskazywała nazwa (bo ta jest...
Jeden z firmowych punktów degustacji browaru Jaws - tap roomów znaczy się. Ten akurat ma dobrą lokalizację blisko centrum i z racji, że znajduje się na ostatnim piętrze centrum handlowego roztacza się piękny widok na Łubiankę. Co to jest nie muszę chyba dodawać.
Do Starego Kolina w niespełna dziesięć minut dotarliśmy opóźnionym o dwadzieścia minut pociągiem jadącym z pobliskiego Kolina. Spacer od stacji do browaru zajął nam dosłownie parę minut i na na miejsce dotarliśmy jeszcze po widnemu. Po przekroczeniu bramy dawnego areału Fruty Mochov po...
Jeżeli ktoś z Was pali L&M'y, lub Wasi rodzice, brat czy kolega
i nie zbieraja kodów tylko wywalaja to moglibyście mi pomoc w zbieraniu...
kontakt ze mną gg: 3912360 lub na PW....
Comment