Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Wakacyjna lista piwna
Collapse
X
-
- nie wiemTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
-
Chociwel - totalna klęska, w browarze nie sprzedają, nawet w sklepiku we wsi ledwo, ledwo...;Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonMoże ktoś wie, czy przy poniższych browarach działają jakieś sklepiki z piwem (nie wspominając o jakiś dodatkach typu szkło)
Ciechanów - najwyżej w pubie Ciechan, albo w delikatesach w rynku (mają cały asortyment);
Fortuna - jak wyżej, z tym, że tu już trzeba pobiegać po kilku sklepach, ale na szczęście tylko w rynku;
Gościszewo - we wsi nawet nie wiedzą, że mają browar
Na szczęście w samym browarze sprzedają na sztuki;
Goch - nie butelkują, ale zaproszą na degustację;
Grudziądz - dobrze zaopatrzony sklep przy browarze;
Konstancin - w browarze nic, nawet w okolicznych sklepach z trudem;
Mazowiecki - w Okuniewie przemiła atmosfera, sprzedają w browarze na sztuki;
Północny - nieopodal browaru knajpka z całym asortymentem;
Regina - w browarze tylko na skrzynki, ale w centrum Giżycka są dekliatesy alkholowe z pełnym przeglądem tutejszych piwek.Comment
-
-
Z napiciem sie niefitrowanego to mozę być problem w weekendy - musi być jakiś pracownik na browarza. Podobnie może być z zakupem piwka butelkowego w karczmie u Stacha, mnienie chcieli sprzedaćPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkBrowar na Jurze - Jest tam knajpka gdzie można sie piwa napić (chyba nawet jakieś niefiltrowane w dzbanku można tam było nabyć). Udało mi się nawet szklankę wysępić
Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
-
Jeżeli kogoś interesuje zestawienie na podstawie powyższej dyskusji. Adresy browarów zaczerpnięte z serwisu browar.biz (mam nadzieje, że ART się nie pogniewa). Uwagi dodane dzięki forumowiczom.
Jak ktoś coś jeszcze wie to niech da znać.
Dzięki za informacjeAttached FilesMM961
4:-)Comment
-
W informacjach są sprzeczności - sprawdź naocznie i zweryfikuj
Np. GAB - nie sprzedaje piwa w browarze, nie mają detalu. W okolicy browaru GABa ni huhu.
Gościszewo: jak bylimy tam ze Slavoyem półtora roku temu to był sklepik przy browarze, tylko udawali, że browaru tam nie mają
Ale Rycerzyka zakupiliśmy bez problemu
Co do Reginy - spytaj Wicia_W
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2005-06-10, 14:26.Comment
-
Firmowy? To Żołądkową i Lipę z Miodem też w browarze robią?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuW Namysłowie jest sklep firmowy, w uliczce jakieś 100 m przed bramą browaru.
Ja to bym raczej tak nazwał: sklep, którym wyłącznośc na piwo ma stojący obok browar. Poza tym dostępne najróżniejszej maści mocniejsze trunki.Ostatnia zmiana dokonana przez slavoy; 2005-06-10, 14:24.Dick Laurent is dead.Comment
-
Ale jeszcze za Ryana był tam sklepik firmowy.Co prawda chylący się ku "ruinie",ale był.Sprzedawali tam cały przekrój piw namysłowskich oraz sporo gadżetów.Teraz to jest tylko sklep monopolowy.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyFirmowy? To Żołądkową i Lipę z Miodem też w browarze robią?
Ja to bym raczej tak nazwał: sklep, którym wyłącznośc na piwo ma stojący obok browar. Poza tym dostępne najróżniejszej maści mocniejsze trunki.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
To teraz ja wtrącę swoje trzy grosze:
1. Witnica - brak sklepu, trzeba szukać w okolicznych spożywczakach
2. Czarnków - w tabelce warto zaznaczyć, że jest to przede wszystkim knajpa z lanym, w której można zaopatrzyć się w butelkowe oraz - od czasu do czasu - szkło.
3. Zdrowie Jacksona za bardzo cenną i społecznie pożyteczną inicjatywę
Comment
-
Jeszcze w zeszłym roku w przybrowarnianym sklepie w Koszalinie można było kupić niefiltrowanego Sambora w kegach, natomiast w Połczynie Zdroju cały czas działał firmowy sklep Broka przy ex-browarze na ul. Piwnej. Ciekawe jak się sprawy mają po ostatnich zmianach własnościowych.Comment
-
Zapomnieliscie Panowie o firmowej knajpie relakspola w Krakowie na Kalwaryjskiej. Nie dość że można kupić tam Relaksy po preferencyjnych cenach (od 1,50) to jeszcze mozna zakupić firmowe kufle.
Comment