Ja zawsze gdy mogę to piję tylko prosto z butelki. Nigdy z puszki.
przelać czy z gwinta?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Mam do sprzedania taboret gazowy (kuchenkę) na gaz propan-butan o mocy cieplnej 7,5 kW z wbudowaną zapalarką piezoelektryczną. Podstawa ma wymiar ok. 40 x 40 cm. W zestawie jest też reduktor gazu wraz z wężem. Taboret jest bardzo stabilny i solidnie wykonany. Butla 11 kg na gaz propan-butan,...
-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-03-10, 19:44 -
-
Cześć.
Robiąc warkę zapomniałem sprawdzić BLG (ogólnie często o tym zapominam..) ale przy butelkowaniu po 3 tygodniach w fermentacji burzliwej BLG spadlo do 5,5. Stwierdziłem że więcej nie spadnie, zrobiłem roztwór z cukru 2,5g na 0,5l piwa i zabutelkowałem. Wczoraj mineły...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Miejscowość Klobouky u Brna, a tam kolejny nowy browarek
. W sumie za wiele nie ma tu co pisać, bo wizyta krótka, browar zobaczony, piwa zakupione i wypite
Kolejka chętnych spora, a że browar i sklep sprzedaży materiałów budowlanych znajdują się koło siebie , to jedni...
-
Channel: Czechy
-
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.
ekstr, 12,5 alk. 5,3.
Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
Gazu dużo. Może ciut za.
Barwa - czarne nieprzejrzyste....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment