Browar Restauracyjny w Kaliszu
Collapse
X
-
-
Comment
-
piwo
Serwowane będą trzy podstawowe piwa; lager, pszeniczne, ciemne, oraz czasami okolicznościowe np. marcowe. Ja skosztowałem wytrawnego pysznego lagera, oraz ciekawe prszeniczne, pachnące bananem z dodatkiem goździka. Oba super smaczne warzone przez młodego bawarskiego browarnika(na zdjęciu przy nalewaniu pszenicznego)Comment
-
logo
Browar nazywa się Złoty Róg, bo znajduje się na" złotym rogu" w Kaliszu przy pięknej Alei Wolności, niedaleko Głównego Rynku.
Jak widać na podkładce piwo jest firmowane przez stary bawarski browarKASPAR SCHULZ z 1677r.
Całość zapowiada się bardzo atrakcyjnie więc bez obaw mogę zapraszać wszystkich do najstarszego Kalisza. Przewidywane otwarcie w przyszłą sobotę.
Comment
-
Czy z okazji otwarcia jest jakaś feta połączona ze zwiedzaniem i darmową degustacją ? może bym się wybrał
Comment
-
Taaa... nic tylko się nachlać za darmo...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCzy z okazji otwarcia jest jakaś feta połączona ze zwiedzaniem i darmową degustacją ? może bym się wybrał
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
WIdziałeś mnie kiedyś nachlanego ?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyTaaa... nic tylko się nachlać za darmo...
Comment
-
na wynos
Zapomniałem poinformować, że browar będzie prowadził sprzedaż piwa "na wynos" zarówno w butelkach, 6- pakach 0,7l i małych beczkach( 3l).
Tak więc ponownie zapraszam do Kalisza
Comment
-
Mawas, znasz może jakieś tanie noclegowisko w Kaliszu? Mam plan namówić któregoś weekendu część ekipki wrocławskiej na wizytę w Kaliszu, ale z nocleiem, bo planuję przyjazd autem (pociągiem się kompletnie nie kalkuluje - 30 zł w jedną stronę, a autem wyjdzie jakieś 40 zł, więc 10 zł na łeb jeśli będzie komplet w aucie).
Oczyiście najpierw poczekam na informację o cenach piw
Comment
-
1. Ja się zapisuję wstępniePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMawas, znasz może jakieś tanie noclegowisko w Kaliszu? Mam plan namówić któregoś weekendu część ekipki wrocławskiej na wizytę w Kaliszu, ale z nocleiem, bo planuję przyjazd autem (pociągiem się kompletnie nie kalkuluje - 30 zł w jedną stronę, a autem wyjdzie jakieś 40 zł, więc 10 zł na łeb jeśli będzie komplet w aucie).
Oczyiście najpierw poczekam na informację o cenach piw

2. Ale najpierw Zielona Góra.
3. Punkt 1,2 i 3 nie na temat.MM961
4:-)Comment
-
Jaka może byc przyblizona cena takiego sześciopaka biorąc pod uwagę także to że flaszki mogą być kaucjonowane?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MawasZapomniałem poinformować, że browar będzie prowadził sprzedaż piwa "na wynos" zarówno w butelkach, 6- pakach 0,7l i małych beczkach( 3l).
Tak więc ponownie zapraszam do Kalisza
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
Podobnie jak Marusia, bardzo proszę o podanie taniej bazy noclegowej w Kaliszu. Pod koniec listopada planujemy małą wycieczke po browarach:
-Płock
-Bierhalle Łódz
-Kalisz
plus: Bartek, Zduńska Wola, Koreb i Zodiak.Comment
-
Sprawdzę ceny w różnych hotelach i poinformuję.
A może dwa słowa jaki miałby być standard i czy ma być blisko do łóżeczka
Comment
-
Blisko do łóżeczka w miarę, a standard jak dla mnie, to na jedną noc byle jaki - no, oprócz pokoi 20-osobowych z możliwością dokooptowania obcychPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MawasA może dwa słowa jaki miałby być standard i czy ma być blisko do łóżeczka
Comment