Przeczytalem z zaciekawieniem obydwa opisy tego Alt ale troche nie pasuje to dla mojego programu.
Czy jest to ALT albo ALT z Domieszka albo ALT Weizen albo jeszcze cos innego.
Najbardziej mnie zaskoiczylo ze oboje opisuja jego Metnosc i w ostatnim poscie Pisze wrecz OCZYWISCIE Metny.
Dla mnie typowy Alt jest nie metny i bez röznych domieszek typu ZIOLOWEGO albo cos TEMU podobne.
Nie chcialbym znöw kogos obrazic ale czy ta receprura Alta sie czasem nie pomieszala z innymi recepturami.
Znam Alty typowe ktöre sa Klarowne i kilka specjalnych ale to wtedy jest TAM napisane ze na przyklad sa Naturalniemetne albo z dodatkiem Pszenicy albo jeszcze innych domieszek.
Typowy ALT z Düsseldorfu spelnia inne warunki niz te opisane powyzej -chociaz nie powiem ze sa ciekawe i warte spröbowania
Czy jest to ALT albo ALT z Domieszka albo ALT Weizen albo jeszcze cos innego.
Najbardziej mnie zaskoiczylo ze oboje opisuja jego Metnosc i w ostatnim poscie Pisze wrecz OCZYWISCIE Metny.
Dla mnie typowy Alt jest nie metny i bez röznych domieszek typu ZIOLOWEGO albo cos TEMU podobne.
Nie chcialbym znöw kogos obrazic ale czy ta receprura Alta sie czasem nie pomieszala z innymi recepturami.
Znam Alty typowe ktöre sa Klarowne i kilka specjalnych ale to wtedy jest TAM napisane ze na przyklad sa Naturalniemetne albo z dodatkiem Pszenicy albo jeszcze innych domieszek.
Typowy ALT z Düsseldorfu spelnia inne warunki niz te opisane powyzej -chociaz nie powiem ze sa ciekawe i warte spröbowania
Stąd nie wiem czy pasuje on do stylu. Wiem tylko, że bardzo mi smakował.
Co do Kolscha zgadzam się, jest to nazwa zastrzeżona ale dlaczego pozostałe piwa warzone według prawideł gatunku nie mogą nosić swoich nazw
Comment