BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Dlatego nie pijam real ales, choć to nietrudne. Poza tym jestem pragmatyczny, nie robię jazdy sobie i innym że gdzieś może być coś nieweganskiego. Jak się okazało że gdzieś w piwie które piłem był używany karuk, to poprostu już go nie kupię. Wychodzę z założenia że weganizm ma być etycznym wyborem który nie powinien utrudniać życia, krytykuję chemiofobie, wpieprzanie się komuś do talerza, przesadny radykalizm(połączony z debilizmem i teoriami spiskowymi). Poza tym weganizm/wegetarianizm to tylko niejedzenie mięsa/wszystkich produktów odzwierzecych. Nie musi być zdrowy(choć może), nie trzeba jeść nieprzetworzonego pokarmu itp. Ja jem w większości niezdrowo, nie robię sobie jazd, nie przeliczam związków odżywczych itp. Zresztą mam z tego często bekę. Akurat w środowisku wegan i wegetarian nie brakuje różnych wariatów. Ważne by na ich podstawie nie wyrabiać sobie zdania o wszystkich
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
Kilkanaście kilometrów...
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Comment