Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Harnaś to czy Kasztelan?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Patrol piwny - Portugalia
    Prusak
    Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
    Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
    2025-08-29, 16:53
  • kaczka116
    Kasztelan, Žatecký světlý ležák
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-09-19, 12:39
  • Prusak
    Perła, Alt
    Prusak
    No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
    E. 12% wag.
    A. 4, 8% obj.
    Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
    2024-08-28, 20:36
  • Ja33
    Kasztelan z 1999r
    Ja33
    Witam zapisałem sie na to forum aby dowiedziec sie czy piwo ktorem mam jest cos warte. Posiadam piwo Kasztelańskie ktore stracilo waznosc w 1999 roku. Tak stracilo ważność do spozycia a nadal jest zamknięte. Co o tym myslicie jest to cos warte. A moze ktos chce odkupic? Pozdrawiam i czekam na...
    2020-02-10, 18:47
  • darekd
    ? [Funky Fluid], Crimson
    darekd
    Red IPA, 16% ekstr., 6,3% alk.

Aromat - od chmieli żywiczno-cytrusowy, łagodny karmel od słodu
    Piana - wysoka, trwała, długu kożuszek
    Barwa - malinowo-miedziana, nawet jak na czerwonego ejla trochę zaskakujący jest ten malinowy sok
    Wysycenie - średnie, musujące...
    2025-12-25, 22:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...