Witam. http://www.kolejorz.com.pl/ .Trzeba kliknąć na:"O Piwie ", a na dole jest filmik kilkunastominutowy o browarze Czarnków .Polecam.PZDR
Ciekawy filmik.
Omówiony jest cykl warzenia łącznie z podaniem długości przerw oraz opis dekokcji.
Z filmu wynika jednak, że browar robi tylko piwo jasne niepasteryzowane.
Faktycznie ciekawy filmik. Z tym że prawie stuletnim piecem grzewczym to ja bym się chyba nie chwalił. Może się nie znam, ale chyba w tej dziedzinie sporo poszło w tym czasie na plus.
A co do piwowarzenia domowego, to na samym YouTube takich filmików można wyszukać na kopy.
Witam
Jakiś czas temu uwarzyłem witbier-a ale po fermentacji burzliwej zaówarzyłem że na jego powierzchni pojawiła się smuga, jakby coś tłustego. Wygląda jak delikatny korzuch bezbarwny. Czasem jak zbyt długo parzy się herbatę pojawia się coś takiego na powierzchni. Piwo jest już...
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Comment