My też, ale i tak wątpimy
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Czy ktoś coś wie na temat budowy nowych browarów restauracyjnych w Gdańsku i w Łodzi?
Wyczytałem gdzieś, że takowe inwestycje będą realizowane na ul. Łąkowej (Dolne Miasto) w Gdańsku i ul. Sędziszowskiej (dawny browar Ludwika Anstadta) w Łodzi.
Poza tym co z Legnicą? Budują już coś na ul. Młynarskiej?Comment
-
Jak donosi serwis www.minibrowar.com, prace nad uruchomieniem w Puławach browaru dobiegają końca (planowane otwarcie 1 maja'09) natomiast w Gliwicach inwestor podpisał umowę na uruchomienie browaru (koniec inwestycji w 2010 r.).Comment
-
No czyli jednak Puławy, a nie, jak starano się tu sugerować, Kazimierz. Informacje dobre, tylko czemu oni się tak na tego KS uparli? Jeszcze ma to być jeden z 4 najnowocześniejszych. Widocznie mają za dużo forsy.
Uuuu, coś funkcja "edytuj" się zbiesiła.Last edited by Pendragon; 2009-01-07, 11:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Całkiem kosmiczne te urządzenia na fotkach.Niesamowita jakość wykonania."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
No czyli jednak Puławy, a nie, jak starano się tu sugerować, Kazimierz. Informacje dobre, tylko czemu oni się tak na tego KS uparli? Jeszcze ma to być jeden z 4 najnowocześniejszych. Widocznie mają za dużo forsy.
Uuuu, coś funkcja "edytuj" się zbiesiła.Comment
-
Jeśli tylko piwowar z inwencją będzie, to będzie dobrze- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Mnie marzy się to co w Czechach jest częste - czyli browar restauracyjny z otwartymi kadziami fermentacyjnymi."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
A tak wygląda obecnie kamienica w Lublinie w której planowany jest browar. Zdjęcie z "Forum Polskich Wieżowców".
Last edited by Gopher; 2009-01-08, 14:18.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
A tak wygląda obecnie kamienica w Lublinie w której planowany jest browar. Zdjęcie z "Forum Polskich Wieżowców".
http://img32.picoodle.com/img/img32/...8m_0fabd9e.jpg
A co do browaru w Puławach, to za jakiś czas po winem widzieć się z właścicielem, to pogadam z nim i postaram się by przekazać na forum więcej informacji, bo na razie obowiązuje mnie tajemnica.Comment
-
http://img32.picoodle.com/img/img32/...8m_0fabd9e.jpgLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Zastanawiam się kto kto będzie w Puławach korzystać z tego browaru bo chyba tylko miejscowi, a jeśli tak to jaka może być jego przyszłość? Obecność pobliskiego Kazimierza nie gwarantuje sali pełnej gości, a i same Puławy nie są zbyt częstym celem turystycznych wypadów.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment