Oczywiście, bo wszystkie według tej samej receptury.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
W Czechach są minibrowarki co przez lata robią tylko jeden rodzaj piwa, w Austrii są dziesiątki takich co mają tylko dwa rodzaje. Może z czasem będzie coś nowego, przecież Brasil funkcjonuje od niedawna.
Polska to nie Czechy czy Niemcy, u nas nie ma wielopokoleniowej tradycji produkcji piwa w określonych stylach. Nie ma więc powodu (po za chęcią zysku), aby robić piwa na jedno kopyto.
Ja się cieszę z tego, że w Polsce w ogóle ruszyły browary restauracyjne. Trochę czasu minie i zaczną eksperymentować. Na starcie muszą myśleć przede wszystkim o tym, żeby się utrzymać na rynku, to normalne.
Polska to nie Czechy czy Niemcy, u nas nie ma wielopokoleniowej tradycji produkcji piwa w określonych stylach. Nie ma więc powodu (po za chęcią zysku), aby robić piwa na jedno kopyto.
Co ci szkodzi uruchomić browar i pokazać tym wszystkim kanaliom, jak się porządne piwo robi? Rzecz jasna musisz uwzględnić, że prawdziwy Polak, nie nauczony picia piwa, za każdym razem pije inne.
Dzięki, sprawdzę pewnie w czwartek jak tam się mają prace.
Art na razie nie ma co sprawdzać. Coś już się ruszyło, ale oprócz tablicy informacyjnej i odgrodzonego placu budowy nie ma nic ciekawego. Na tablicy informacja "Zespół hotelowo-restauracyjny".
Zauważyłem, że w informacjach o nowych browarach zmieniła się data planowanego otwarcia we Wro z VI na VII, czyli jakieś przecieki są? Czy wiadomo coś więcej ?
Co ci szkodzi uruchomić browar i pokazać tym wszystkim kanaliom, jak się porządne piwo robi?
Dzięki za podsunięcie genialnego pomysłu.
Dziwi mnie, że zawsze oburzasz się gdy ktoś komuś wypomni chęć zysku. Uważam, że jest w branży miejsce dla ludzi, dla których zarobienie jak najwięcej na piwie nie jest najważniejsze.
Comment