Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie, ale zaryzykuję. Do niedawna kupowałem piwa, głównie portera z Krajana w Inter Marche, ale ostatnio zniknęły z półek . W sklepie gdzie ostatnio kupowałem (Libiąż) oczywiście nic się nie dowiedziałem. W środę będę w Bielsku i zastanawiam się czy warto zajeżdżać do sklepu. Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to tylko chwilowy brak, czy muszę sobie poszukać Krajanów gdzie indziej?
Co z Krajanem w Muszkieterach?
Collapse
X
-
-
Właśnie wypiłem ich Koźlaka i stęchlizny nie czułem. A w Dąbrowie Górniczej jest tam do dostania jeszcze Bosman Full - nie do dostania gdzie indziej w moich okolicach.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Related Topics
Collapse
-
Seria: "Niech świat pozna Twoje piwo" - receptura piwowara domowego Marcina Bukały
16,5% ekstr.
7% alk.
Aromat - słodowy z nutą delikatnie podsuszonych jabłek, ciut biszkoptowych nut. Z tyłu przyjemny lekki ton chmielu
Piana - umiarkowanie wysoka,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-05-06, 00:17 -
-
Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.
Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.
Bardziej to saison...-
2025-01-05, 01:30 -
-
Vienna Lager, 13,5% ekstr., 5,5% alk.
Chmiel to nowozelandzki Green Bullet
Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...-
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 19:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
Channel: Surowce
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment