Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arturzinio
"orenżada" miała takie zamknięcie! mam nadzieję, że smak portera utkwi mi na równie długi czas jak legendarnego napoju prl-u
Grolsch ma takie zamknięcie, Bernard ma takie zamknięcie i wiele jeszcze piw. Więc nie tylko oranżada.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Jestem zainteresowany 2 szt.ale mam pyt. gdzie będę mógł odebrać?
Mieszkamy, pracujemy i spotykamy się w różnych częściach Poznania. Jak zamówisz i odpowiednio wcześniej powiesz kiedy przyjeżdżasz i gdzie będziesz to napewno ktoś ci gdzieś przekaże butelki.
hm też nie dostałam PW...ale dla wawy to dzis przywieźli, nie? no!
bezpośrednio po wyjściu zza murów pracy lecę po zacne browary.
jesu, kupuję je dla moich znjomych (i chłopaka) smakoszy ciechanów grudziądzkich itp specjałów. ja pierniczę, ale się ucieszą AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Dla osób z Górnego Śląska - na razie lista zamówień wygląda tak:
Adam 16– 2 szt
Kiszot– 1szt
Jasiu Piwosz– 1 szt
Aldach– 3 szt
ArtK31– 1 szt.
Psychomanteum– 2 szt
Iommi – 2 szt
Wiciu_w– 2 szt.
Seba_gliwice – 6 szt.
Łącznie 20 szt.
Jako, że browar pakuje portery w skrzynki po 12 sztuk zostają cztery niezagospodarowane sztuki. W związku z tym osoby zainteresowane piszą do mnie PW z zamówieniami. Liczy się kolejność zgłoszeń.
W związku z kosztami przesyłki (karton 24 zł) do każdego zamówionego piwa proszę doliczyć po 2 zł za przesyłkę.
Jak już będzie wiadomo ile i kto ostatecznie zamówił poprzesyłam Wam mój nr konta i poproszę o wpłaty bo nie jestem w stanie wyłożyć jednorazowo całej kasy (633.80 zł)
Ja dziś byłem na Ziemowita 53 i odebrałem trzy sztuki Porterka (jak się okazało, dojechało kilka nadmiarowych). Numery kamionek: 197, 198, 200.
Na święta z jedną otworzę.
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
Zaczyna się powoli sezon na portery, bo chłodna za oknem...
Abordaż to E: 21 i alk. 9,2%.
W zapachu przeważa paloność, lekkie rodzynki, obok nuta jakby stoutowa.
Barwa od spodu ciemnorubinowa, w górnych partiach brunatna.
PIana jak na portera po nalaniu obfita i dość...
Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
Stsounkowo niedawno, bo bodaj przed rokiem otwarty browar restauracyjny. Zarazem w cetrum Ostrowca jak i na uboczu.
W czwartkowe popołudnie zastałem niewielu gości. Oprócz sali restauracyjnej, neutralnej w odbiorze z widokiem na warzelnię i tanki plusem jest także taras wychodzący na bezludną...
Comment