Tanie = gorsze?
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl -
Chodzi o to że istnieje technologiczna bariera dawkowania chmielu pracowanego - nie ma odchmielaczy w browarach. Estrakt jest łatwiejszy w transporcie i w dozowaniu. Ekstrakt chmielowy wcale nie jest tani.Zgodziłbym się z tym, ale... Moim zdaniem nastawienie się na wykorzystanie tańszych surogatów (ekstrakt chmielowy, dodatki niesłodowe) oraz technologii ograniczającej koszty (HGB) stoi w rażącej sprzeczności z wysoką jakością. No ale nie jestem już do końca pewien, że mam rację.
PS: Chyba muszę się wpisać do tematu jestem "Po kilku".
Co to znaczy, że nie jestem pewien swoich racji. Po piwie (kilku) moja pewność powinna wzrosnąć, a nie zmaleć. 
HGB to rzeczywistość obniżająca koszty w produkcji. Nie jest prawdą, że z udziałem HGB nie można wyprodukować piwa wysokiej jakości. Czasem owe HGB a w zasadzie urządzenia do odtleniania wody są pomocne żeby ograniczyć tlen w piwie. Chodzi o to zeby piwo wypychac z rurociągów pozbawioną tlenu.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
Related Topics
Collapse
-
Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-08-29, 14:26 -
-
Browar Misionář został założony w 2024 roku w domu rodzinnym w Zlinie przez pasjonata piwa, a obecnie piwowara browaru- Martina Mikoškę.
Na obrzeżach Zlina w jednej z ciasnych, wąskich uliczek stoi dom Martina. Niestety nie mieliśmy przyjemności poznania samego szefa, ale za to poznaliśmy...-
Channel: Czechy
-
-
Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....-
Channel: Wielkie Zloty BrowarBizu
-
-
Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment