Piwo bożonarodzeniowe.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3620

Piwo bożonarodzeniowe.

Od jakiegoś miesiąca w Danii pojawia się cała masa piw bożonarodzeniowych, większość browarów wypuszcza co najmniej jedno. Nie są one jakoś zdefiniowane stylowo. Podobnie jest w Szwecji i Norwegii, z tego co wiem. Na razie się powstrzymywałem ze względu na to, że ideologicznie popieram Komitet Obrony Listopada. Dziś jednak na dobry początek w lodówce wylądowało pierwszych pięć piwek. Jak to jest w innych krajach? W Polsce byłby to ciekawy pomysł dla małych browarów, sami browarbizowicze zapewniliby powodzenie warce
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19357

Musiały by być to nieduże warki dostarczane do stałych punków o dobrym zejściu. Do zrobienia, ale potrzeba odwagi.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2008-11-29, 18:05.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Opillia, Rizdwiane
      darekd
      Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii

12% ekstr.
      4,8 % alk.
      12 IBU

Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
      Piana - wysoka, trwała,...
      2025-01-02, 23:50
    • darekd
      Maxlrain, Maxlrainer Kirtabier
      darekd
      Browar z Górnej Bawarii.

Jest to marcowe, tylko nie "oktoberfestowe" a warzone na Kirchweih (Kirta) czyli na odpusty. Choć w przypadku większości i tego browaru już o konkretny odpust nie chodzi, a na śiwięta bożonarodzeniowe warzą bardzo podobne, jeśli nie to samo piwo....
      2024-10-12, 23:34
    • muchor
      Czy są browary w których można zamówić 400-500 butelek własnego piwa?
      muchor
      Cześć,

Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.

Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...
      2020-06-29, 10:59
    • Wujek
      Wycieczka: "Piwnym szlakiem - Frankonia"
      Wujek
      Ze strony organizatora:

Serdecznie zapraszamy na pierwszą wycieczkę z nowego cyklu „Piwnym Szlakiem”. Bawaria to kraina tysiąca browarów, my podczas czterodniowej wycieczki odwiedzimy „zaledwie” 14 spośród nich, ale to wystarczy, by poczuć klimat bawarskiej biesiady i spróbować...
      2019-09-10, 20:11
    • zgroza
      Okkara, Jól
      zgroza
      Bożonarodzeniowe czerwone ale, 5,8%.
      Piana fajna, trwała.
      Nagazowanie odpowiednie.
      Kolor rzeczywiście czerwony.
      Zapach lekko ciężki, ejlowo-owocowy i karmelowy
      Smak gładki, umiarkowanie gorzki, trochę owocowy, troszkę słodyczy w posmaku.
      Bardzo dobre...
      2011-05-16, 01:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...