Brackie Niepasteryzowane
Collapse
X
-
IMO na tym, że bezboleśnie wchodzi. Nie jest zbytnio gorzkie, takie dla szerokiego grona.
Z przykrością, muszę się zgodzić.Comment
-
Dla koncernów liczą się tylko słupki statystyczne. Gdy sprzedaż brackiego spadnie zrobią to co z fraterem. Tyle, że fratera nie szkoda, a brackiego owszem. Morał jest taki, że nie ma nic gorszego dla piwosza niż koncerny, które chcą pozbawić go smaku i wepchnąc do masy szarych konsumentów piw bezsmakowych.
Weź pigułke=tyskie nasze najlepsze.Comment
-
Dodatkowo Ciechan stracił w moich oczach po ostatniej "akcji" z Lwówkiem.
Aczkolwiek świeżutki Ciechan Wyborny prosto z kega kilka godzin po rozlewie był mniamuśny...Comment
-
Jaką akcję z Lwówkiem masz na myśli, że go reaktywują?Comment
-
Jakoś nie lubię, gdy do przeciętnego moim zdaniem piwa dorabia się ideologię jakby robiło się nie wiadomo co. Ja nawet w Lwówku nie byłem i pewnie dlatego jakoś nie mam żadego sentymentu związanego ani z piwem lwóweckim ani z ciechanowskim.
Tak, wiem, że Ciechan i Lwówek to dwa różne składy podatkowe, ale właściciel ten sam.
Comment
-
No widzisz darko, a my (Dolnoślązacy) mamy, bo ten feniks, jak się odrodzi z popiołów, to będzie nasz jedyny browar (oprócz Spiża).Comment
-
Ciechana stawiam trochę ponad Brackim, chociaż nie piłem jeszcze niepasteryzowanego Bracisza z kija więc nie wiem jak się ma do niepasteryzowanego Ciechana. Pamiętam Brackie z początku lat '90, 13% ekstraktu, bursztynowe, potężnie goryczkowe i charakterne, wtedy wg mnie było lepsze niż teraz.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
I tu się zgadzam. A ta mocna goryczka, kolor oraz metaliczny posmak robią swoje i albo się to kocha albo nienawidzi.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
My tak myślimy bo cenimy smak piwa. Oni myślą swoimi kategoriami bo kształtują smak u swojego "tardżetu"
Ciechana stawiam trochę ponad Brackim, chociaż nie piłem jeszcze niepasteryzowanego Bracisza z kija więc nie wiem jak się ma do niepasteryzowanego Ciechana. Pamiętam Brackie z początku lat '90, 13% ekstraktu, bursztynowe, potężnie goryczkowe i charakterne, wtedy wg mnie było lepsze niż teraz.
Nie wiem też jak smakowało z początku '90 lat, ale słyszałem, że wtedy nawet Warka była dużo lepsza.
Idąc do sklepu, nie powiem Ci, że Ciechan jest kiepski, bo na to co w Kielcach jest, Ciechan to piwo idealne. To jednak nie powiedziałem, że to piwo idealne, a roztrząsasz jakbym tak napisał, jest to piwo jak na mój gust lepsze, i tyle.
Mam na myśli ten marketingowy bełkot, który pojawił się na forum.
Jakoś nie lubię, gdy do przeciętnego moim zdaniem piwa dorabia się ideologię jakby robiło się nie wiadomo co. Ja nawet w Lwówku nie byłem i pewnie dlatego jakoś nie mam żadego sentymentu związanego ani z piwem lwóweckim ani z ciechanowskim.
Tak, wiem, że Ciechan i Lwówek to dwa różne składy podatkowe, ale właściciel ten sam.
Powinieneś być przygotowany na odmienne poglądy innych ludzi, każdy myśli o wszystkim indywidualnie. Chociaż zdarza się tak, że ktoś Cię poprze, ale nie krzyknie za Tobą 100% społeczności.
Może to nie Najlepsze piwo, ale dobre. W Kielcach trudno znaleźć coś lepszego, gdy dookoła sklepy z samą Koncernówką.
Więc nie filozofuj, bo nie wszędzie jest kraina piwem obstawiona po brzegi. Przyjedziesz kiedyś do Kielc, to gdy tylko zacznie Cię suszyć, jeszcze będziesz doceniał smak tegoż to piwa ;PComment
-
Podejrzewam, że opinia wygłoszona przez Darka wynika z tego, że Ciechan parę lat temu był po prostu bardziej smakowity, esencjonalny.Comment
-
Myślą kategoriami pieniądza, to wszystko.
Nie wiem też jak smakowało z początku '90 lat, ale słyszałem, że wtedy nawet Warka była dużo lepsza.
Mnie Ciechan smakuje, zresztą, jak już ktoś gdzieś napisał, na taką pustynię piwną, gdzie jedyną oazą są sklepy z Żubrem czy tymi innymi dziwadłami, to nie ma się co dziwić.
Idąc do sklepu, nie powiem Ci, że Ciechan jest kiepski, bo na to co w Kielcach jest, Ciechan to piwo idealne. To jednak nie powiedziałem, że to piwo idealne, a roztrząsasz jakbym tak napisał, jest to piwo jak na mój gust lepsze, i tyle.
To jest forum, dla Ciebie to piwo przeciętne, dla mnie piwo dobre.
Powinieneś być przygotowany na odmienne poglądy innych ludzi, każdy myśli o wszystkim indywidualnie. Chociaż zdarza się tak, że ktoś Cię poprze, ale nie krzyknie za Tobą 100% społeczności.
Może to nie Najlepsze piwo, ale dobre. W Kielcach trudno znaleźć coś lepszego, gdy dookoła sklepy z samą Koncernówką.
Więc nie filozofuj, bo nie wszędzie jest kraina piwem obstawiona po brzegi. Przyjedziesz kiedyś do Kielc, to gdy tylko zacznie Cię suszyć, jeszcze będziesz doceniał smak tegoż to piwa ;P
Ja akurat nie mam takich napadów suszenia, abym musiał sięgać po pierwsze z brzegu piwo...Comment
-
Trzech Braciszków (Leszka, Czeszka i Mieszka) pamiętam jeszcze z lat 87-90 ale wtedy browar w Cieszynie nie miał się czym za bardzo chwalić. My nazywaliśmy to piwko zemsta trzech braciszków. Ale niepasteryzowane spróbuje, myślę że nie długo.Comment
-
Hmm to co docierało do Wołomina pdo koniec lat 80 i początku 90 to było ekstra piwo (właścnie z etykietą z trzema braćmi i w butelkach długich nożami zwanymi)."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment