Wydajność Browaru Zwierzyniec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19356

Nie wiem po co, ale słyszałem, że Żwierzyniec był li tylko dla Perły rozlewnią. Skoro dokupili to czemu nie reorganizowali browaru dalej?
    Jeszcze jak podasz które browary o wydajności 100-200 tyś hl warzą w systemie czterozmianowym to będę w stanie uwierzyć w Twoją kalkulację.

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
      Ile wg Waszmości Perła leżakuje piwo? I dlaczego rok ma 280 dni? Mówimy o 4-zmianowym systemie pracy.
      Rok ma 364 dni tj. 52 tygodni*5 dni = 260 dni
      Zakładając że wzmożony sezon trwa od marca do końca lipca daje to 153 dni tj 22 tygodnie. Załozyłem więc, że w tym czasie warzelnia pracuje także w sobotę. Daje to
      dodatkowe 22 dni. Jeżeli odliczymy święta to liczba 280 dni wydaje się realna. Załozyłem żew sierpniu sprzedaje się piwo udotowane w czerwcu i w lipcu.

Co do lezakowanie piwa w Perle. Jeżeli Zwierzyniec ceniony był za technologię klasyczną a ta przewiduje długie leżakowanie. Więc 30 dni lezakowania nie jest niczym niezwykłym a być może nawet zbyt krótkim...
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• luter
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2002.04
        • 2

Ech, poczytałem powyższe dyskusje w tym wątku. Jak dla mnie to mało ważne ile, ważne żeby było dobre A, że właśnie opuszczam Wrocław i wracam po 14 latach do Zamościa, to mam nadzieję, że ktoś z głową zaopiekuje się browarem w Zwierzyńcu Zdrowie

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Vojkovice 252, Pivovar Koníček
          dadek
          Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
          2023-11-22, 05:14
        • dadek
          Nošovice 238, Pivovar Radegast
          dadek
          Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
          2023-11-09, 20:59
        • dadek
          Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
          dadek
          Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
          Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
          2025-04-19, 18:18
        • dadek
          Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
          dadek
          Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
          2024-05-12, 23:57
        • dadek
          Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
          dadek
          Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
          Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
          2025-12-05, 00:45
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...