Wątek piwny w badaniach życia nocnego Polaków

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3281

Wątek piwny w badaniach życia nocnego Polaków

Widziałem raport z badań przeprowadzonych przez SMG/KRC odnośnie życia nocnego Polaków, oczywiście pojawia się w nim piwo . Badania zostały przeprowadzone w kilku większych polskich miastach, o piwie raport wspomina parę razy:
    1. 66% przetestowanych pija piwo podczas nocnych wypadów.
    2. Jak piją owe piwa to najchętniej z małych, regionalnych browarów.
    3. W ekskluzywnych (a przynajmniej udające ekskluzywne) lokalach nie pija się piwa, chyba że zagraniczne w małych butelkach.

Punkt drugi mnie powalił - a więc kto pija te nasze najlepsze i te, w których chmiel decyduje??
    Ostatnia zmiana dokonana przez Mason; 2010-09-16, 12:28.
    JEDNO PIVKO NEVADI!
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Nie wiem o co Ci chodzi. Wielu ludzi kupuje regionalne marki - Piasta, Specjała, Leżajska, Kasztelana. W pewnych regionach także Tyskie, Żywca, Warkę...

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
      Nie wiem o co Ci chodzi. Wielu ludzi kupuje regionalne marki - Piasta, Specjała, Leżajska, Kasztelana. W pewnych regionach także Tyskie, Żywca, Warkę...
      Czyli miało być nie z małych browarów, tylko z małych miast

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Myślę, że ankieterzy dobrze zinterpretowali małe browary - są to browary w szklance 0,33l.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
          bastion
          Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
          Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
          2022-02-01, 23:22
        • pebejot
          Finlandia, Tampere, Verkatehtaankatu 2, Pyynikin Brewhouse
          pebejot
          Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
          Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
          2025-07-06, 15:16
        • Pancernik
          Niemcy, Bayreuth, St.Nikolausstrasse 25, Becher Bräu
          Pancernik
          Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie .
          Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
          W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie...
          2025-06-30, 12:23
        • Pancernik
          Austria, Wiedeń, Hasengasse 56, Schnauzer & Beagle Brewery
          Pancernik
          Nieco poza centrum, nieopodal parku, w którym uciec od sobotniej spiekoty próbują całe rodziny (na oko) islamskich Wiedeńczyków.
          Mały lokal na rogu, w zupełnie nieoczywistym miejscu, z mini-ogródkiem na betonowym chodniku. Sobota wieczór, w środku dwóch kolesi (chyba właścicieli),...
          2025-06-30, 12:03
        • seba76
          Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
          seba76
          Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
          2025-06-23, 09:26
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...