PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• GRNDpa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    A z drugiej strony, dzięki zastosowanym drożdżom jest cokolwiek nieprzewidywalny.
    Dlaczego ze względu na drożdże efekt miałby być nieprzewidywalny? To nie są dzikie drożdże zebrane z sadu, czy kompostownika :P

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Ile powstało już warek sahti? Ciekaw jestem, czy łatwiej o powtarzalność piwa, którego proces produkcyjny ma mniej etapów niż zwykle.
    A z drugiej strony, dzięki zastosowanym drożdżom jest cokolwiek nieprzewidywalny.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Ile powstało już warek sahti? Ciekaw jestem, czy łatwiej o powtarzalność piwa, którego proces produkcyjny ma mniej etapów niż zwykle.

Leave a comment:

• szczawik
    replied
    Hm, jak coś wiesz, to się podziel. O jaki browar chodzi?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A ja myślę, że ten od liczby mnogiej (browar), to sobie narobił kłopotów i to na własne życzenie, więc przynajmniej na razie będzie to tylko Zawiercie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-01-30, 14:01.

Leave a comment:

• sienioo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No to Zawiercia na półkach już w ogóle nie ujrzymy.
    Zauważ, że kolega Grzegorz wspomniał, iż ich piwa mogą być ważone w browarach. Sugeruje to, że Pinta, by zwiększyć swoje moce, będzie z kimś jeszcze współpracować

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Bez przesady! Piwa zawierciańskie będą oczywiście nadal warzone, ich piwa dobrze się sprzedają i mają swoją grupę zwolenników. Nie chcę tu występować jako ich rzecznik, ale opieram się na usłyszanych u źródła informacjach.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
    To wszystko zależy od mocy prodykcyjnych jakie otrzymamy do wykorzystania w browarze (rach). Na tą chwilę mamy plan powiększony w stosunku do 2012 o prawie 100.
    Oczywiście chodziło o 100% a nie 100 hl

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec
    A jeśli możecie takie coś ujawnić - jak mniej więcej przewidujecie łączną wielkość produkcji swoich piw w 2013 w stosunku do 2012?
    Chodzi mi o to czy planujecie wyprodukować i sprzedać tyle samo, może o połowę więcej czy mniej?
    Nie pytam o rozbicie na poszczególne piwa itp.
    Pytanie moje wynika z tego że w 2012 w ogóle nie miałem szansy popróbować Angielskiego Śniadania i Stare Ale Jare (obu byłem bardzo ciekaw) - podobno mój sklep nie załapał się w hurtowni, za szybko poszły. Tak więc wzrost przerobu, który mógłby przełożyć się na lepszą dostępność, bardzo by mnie ucieszył.
    To wszystko zależy od mocy prodykcyjnych jakie otrzymamy do wykorzystania w browarze (rach). Na tą chwilę mamy plan powiększony w stosunku do 2012 o prawie 100.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    Proponuję pozostawić nazwę "Koniec Świata".Jest bardzo fajna.Przecież pod tą nazwą zostało z sukcesem wypromowane.
    pozdrawiam Krzysztof
    Zmiana nazwy będzie dotyczyć prawdopodobnie wersji na eksport.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki
    Lato roku 2012 zawsze będzie mi się kojarzyć z Imperium Atakuje.
    Wszystkie ważne wydarzenia były połączone z tym piwem.
    Mam nadzieje, że piwo nie zniknie.
    To jest moje piwo roku i mam nadzieję, że przynajmniej na lato znów będzie
    Imperium będzie dostępne już w marcu i będzie warzone jeszcze kilka razy.

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    Lato roku 2012 zawsze będzie mi się kojarzyć z Imperium Atakuje.
    Wszystkie ważne wydarzenia były połączone z tym piwem.
    Mam nadzieje, że piwo nie zniknie.
    To jest moje piwo roku i mam nadzieję, że przynajmniej na lato znów będzie

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
    Na rok 2013 PINTA przygotowuje 4 premiery

Ze znanych i lubianych, trzon na 2013 to: Atak Chmielu, Viva la Wita!, Dobry Wieczór i Angielskie Śniadanie.

Głównym produktem eksportowym będzie Koniec Świata (pod inną nazwą).
    Proponuję pozostawić nazwę "Koniec Świata".Jest bardzo fajna.Przecież pod tą nazwą zostało z sukcesem wypromowane.
    pozdrawiam Krzysztof

Leave a comment:

• walec
    replied
    A jeśli możecie takie coś ujawnić - jak mniej więcej przewidujecie łączną wielkość produkcji swoich piw w 2013 w stosunku do 2012?
    Chodzi mi o to czy planujecie wyprodukować i sprzedać tyle samo, może o połowę więcej czy mniej?
    Nie pytam o rozbicie na poszczególne piwa itp.
    Pytanie moje wynika z tego że w 2012 w ogóle nie miałem szansy popróbować Angielskiego Śniadania i Stare Ale Jare (obu byłem bardzo ciekaw) - podobno mój sklep nie załapał się w hurtowni, za szybko poszły. Tak więc wzrost przerobu, który mógłby przełożyć się na lepszą dostępność, bardzo by mnie ucieszył.

Leave a comment: