Mam dziwne wrażenie, że Inny Browar Kontraktowy, w takiej sytuacji wypuściłby piwo bez mrugnięcia okiem, a na sugestie klientów, że gazu nie ma można by przeczytać - "wczoraj piłem i w moim wszystko było ok".
No właśnie.
Kwas też byłby dobry - wszak to oryginalne aromaty i smak, kto krytykuje ten się nie zna.
Dlatego szacunek dla Pinty (jak piwa nawarzyliście, to je teraz wypijcie )
Z żalem zawiadamiamy, że butelkowa wersja Koźlaka Dymionego PINTA Jak w Dym nie będzie w tym roku dostępna. Piwo rozlane do butelek pod koniec listopada zawiera śladowe ilości dwutlenku węgla i dalece niesatysfakcjonującą pianę. Mimo że aromat i smak Jak w Dym 2012 są naprawdę w porządku, to brak nagazowania zmusza nas do rezygnacji ze sprzedaży niepełnowartościowego piwa.
(..)
Mam dziwne wrażenie, że Inny Browar Kontraktowy, w takiej sytuacji wypuściłby piwo bez mrugnięcia okiem, a na sugestie klientów, że gazu nie ma można by przeczytać - "wczoraj piłem i w moim wszystko było ok".
Czekam z niecierpliwością na gazowaną butelkę Jakwdyma.
Niedogazowane piwo można wykorzystać do grzańca. moim zdaniem można je wypuścić na sprzedaż z wyraźnym oznakowaniem, że jest to piwo pozbawione gazu.
Bardzo dobry pomysł!! Szkoda tego piwa.Może zaprzyjaznione z Pintą sklepy i lokale podejmą się dystrybucji.Nie wylewajcie tego piwa. Nawarzone piwo trzeba wypić.
Ostatnia zmiana dokonana przez bosonogi; 2012-12-10, 10:11.
... Mimo że aromat i smak Jak w Dym 2012 są naprawdę w porządku, to brak nagazowania zmusza nas do rezygnacji ze sprzedaży niepełnowartościowego piwa...
Niedogazowane piwo można wykorzystać do grzańca. moim zdaniem można je wypuścić na sprzedaż z wyraźnym oznakowaniem, że jest to piwo pozbawione gazu.
Proponuję pomóc przy utylizacji nienagazowanego piwa. Czas i miejsce według uznania
twórców. Sposób ? Dał nam przykład mistrz Dziewoński jak to czynić mamy
Wielkie brawa i szacunek!!! Zawsze uważałem Was za najsolidniejszą firmę na piwnym rynku w Polsce. Teraz utwierdziliście mnie w tym w 100%. To jest to co w cywilizowanym kraju jest normą a u nas chlubnym wyjątkiem: szacunek do konsumenta. Takie zachowanie zawsze się zwraca z nawiązką, oczywiście w dłuższej perspektywie, co mało kto w Polsce dostrzega. Wasze zdrowie, waszym piwem
Szkoda dobrego piwa, jak już jest w butelkach , to może dodawać w promocji do innego
piwa na zasadzie "drugie za złotówkę" . Mnie osobiście na gazie nie zależy, pierwsza wersja
Jak w Dym była świetna, chętnie przypomne sobie ten smak.
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Leave a comment: