co się dzieje z Magnusami?
Collapse
X
-
co się dzieje z Magnusami?
czy to tylko mój pech czy magnusy i lipcowe są mętne i kwaśne ? Latam po warszawie i staram sie dostać jakiegoś magnusa bo tak szczerze to dopiero teraz sie za nie biore . Napewno wcześniej były o niebo lepsze.
Tagi: brak -
Nie trafiłem do tej pory na takowe, a popijam regularnie rożne piwa z Jagiełły, także może bardziej kwestia przechowywania w sklepach...Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Related Topics
Collapse
-
Browar Neuhaus an der Pegnitz (Środkowa Frankonia) ma obok różnych produkcji gamę produktów dla marketów. Takie jest to piwo, które szło głównie na rynek rosyjski.
Ich ambitniejsza linia to Veldensteiner, Kaiser bardziej masowa, różne pozostałe nazwy idą natomiast w różne strony...-
Channel: Niemcy
-
-
Dry hoppy lager z ekstraktu 10.4*, alko 4.2%, IBU 15.
Chmiel: Eclipse.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - słodkawe zioła, potem jakby...-
Channel: Chorwacja
Dzisiaj, 14:26 -
-
Znany w Polsce browar z bawarskiej Górnej Frankonii warzy różne hellesy, m.in. ten Landbier Hell
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-landbier-hell
ale tam jest chmiel Tettnanger a tu Hallertauer. Też 4,9% alk.
...-
Channel: Niemcy
2025-07-01, 23:46 -
-
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
-
Cześć,
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment