Dla znających lengłydż dwa wpisy z anglojęzycznych blogów piwnych, opisujące wrażenia z degustacji między innymi Arctic Ale z 1875 roku.
Ron Pattinson:
Książka "Browar w Górze Ropczyckiej w latach 1875 - 1921. Propinacja, dzierżawy, karczmy" jest już dostępna w księgarniach. Książka to swoiste studium małego, folwarcznego browaru w realiach galicyjskich. Ważną częścią książki jest omówienie propinacji galicyjskiej (ta skończyła...
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
Amager to duński rzemieślniczy browar, którego historia sięga 2007 roku, kiedy to dwóch zapaleńców piwnych postanowiło wypłynąć na nieco większe akweny i zaczęło warzyć komercyjnie. Od tego czasu powstało mnóstwo własnych produkcji a dodatkowo panowie zaczęli współpracować z takimi...
Comment