BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
A ja bałbym się spożywać cokolwiek konserwowanego! Te chemikalia czynią dłużej zdatnym do spożycia, ale czy na pewno zdatnym?
Czysta natura - to co lubię najbardziej!
A kwas robię czasami w domu, dobry jest!
No i spróbowałem! Słodki, colo-podobny, mocno gazowany, w wyraźnym posmakiem chemii (te nieszczęsne konserwanty)!
Producent: Betex z Knyszyna.
Nie polecam nikomu, chyba że ktoś lubi takie nafaszerowne "utrwalaczami" ulepki!
Wszystkim proponuję spróbować kwasu lub raczej napoju słodowego Backoriu i Retro Gira, rewelacyjne napoje i zdrowe, bo naturalne. Smakują trochę podobnie do coli, ale bardziej aromatyczne.
Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście. ...
Po stracie Krymu przez Ukrainę, trzeba było znaleźć jakiś nowy kawałek wybrzeża, by miłośnicy wypoczynku nad Morzem Czarnym mogli tam tłumnie zjeżdżać. Wybór padł na kawałek brzegu w pobliżu ujścia Dniestru. Ostatnimi latami nastąpił tam szybki rozwój infrastruktury turystycznej....
W 2020 roku ruszył w Łucku nowoczesny browar kraftowy. Prowadzą go bracia Walenty i Aleksy Popoowycz.
Browar warzy na sprzęcie firmy Craft Innovation ze Lwowa. Słód i chmiel imoprtowany jest między innymi z Niemiec, Polski, USA i Australii.
Na stałe warzą: German Pils,...
Nowoczesny browar z Waakirchen z Górnej Bawarii. Jego historia sięga 2010, kiedy Markus Hoppe wraz żoną uwarzyli swoje pierwsze piwo w garażu.
Dwa lata później Markus wyjechał na dwa lata na Mauritius, gdzie był piwowarem w browarze Flying Dodo. Po powrocie kontynuował działalność,...
Comment