Budweiser offtopic

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8140

    #16
    Zagrycha do Budwaisera,ale na cebulce!
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #17
      panowie, z jajecznicą to pod: http://www.browar.biz/forum/newreply...y&threadid=647

      Comment

      • jacek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2001.08
        • 210

        #18
        "30.VIII - W Szczyrku odbyło się doroczne spotkanie ludzi z branży piwowarskiej, m.in. przedstawicieli handlowych i browarników. Jednocześnie na imprezie przeprowadzony był konkurs zgłoszonych doń piw (również zagranicznych), w którym wyłoniono zwycięzców w trzech kategoriach:
        do 12% ekstraktu:
        1. Goolman
        2. Budweiser
        3. Konrad 12"

        A więc nie tylko mnie Budweiser smakuje...

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 24263

          #19
          chciałbym dodać że w konkursie uczestniczyło bodaj aż...
          18 różnych piw....
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • jacek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2001.08
            • 210

            #20
            Art, Ty jak byś dziury w całym gdzieś nie znalazł, to byś pewnie był strasznie chory.
            Ja mogę odpowiedzieć, że inne browary nie startowały, bo się bały konkurencji.

            Comment

            • Cordel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.09
              • 1087

              #21
              A kojarzycie takie pyfo co jest Budweiserem naturalnie, ale ma niebieska etykiete i nazywa sie jakos tak light. Co o nim sadzicie
              "Mam powody
              Powstrzymywać się od wody.
              Od wody mnie w brzuchu kole:
              Pijam tylko alkohole."
              Jan Lemański

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #22
                Originally posted by jacek
                "30.VIII - W Szczyrku odbyło się doroczne spotkanie ludzi z branży piwowarskiej, m.in. przedstawicieli handlowych i browarników. Jednocześnie na imprezie przeprowadzony był konkurs zgłoszonych doń piw (również zagranicznych), w którym wyłoniono zwycięzców w trzech kategoriach:
                do 12% ekstraktu:
                1. Goolman
                2. Budweiser
                3. Konrad 12"

                A więc nie tylko mnie Budweiser smakuje...

                Tylko że to oceniali fachowcy, dla których ważniejsze jest, żeby piwo było za każdym razem jednakowe, a nie dobre, w związku z czym ta ocena nie ma znaczenia. Proponuję zapytać sensora, jaki udział w ocenie końcowej ma ocena smaku? 10%? czy 20%?

                Comment

                • sensor
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.02
                  • 817

                  #23
                  Są dwie główne metody oceny piwa.

                  W jednej z nich zajmujemy się oceną smaku i zapachu. Resztę parametrów ( piana, klarowność itd) poddaje się analizie fizykochemicznej. Wtedy ocena oddaje w 100% smak i zapach piwa. Jest to jednak metoda ciągle jeszcze rzadko używana na różnego rodzaju konkursach ( w Polsce).

                  Metoda jaką stosuje większość organizatorów konkursów jakości piwa, polega na ocenie sensorycznej wszystkich parametrów ( piana, klarowność, barwa itp.). Wtedy ocena smaku i zapachu jest składową oceny ogólnej piwa i z tego co pamiętam stanowi jej 20%.
                  Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                  Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                  Comment

                  • pjenknik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.08
                    • 3388

                    #24
                    Originally posted by Cordel
                    A kojarzycie takie pyfo co jest Budweiserem naturalnie, ale ma niebieska etykiete i nazywa sie jakos tak light. Co o nim sadzicie
                    Budweiser tylko że 10, nie lubię takich lekkich...
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Comment

                    • celt_birofil
                      † 2017 Piwosz w Raju
                      • 2001.09
                      • 4470

                      #25
                      Dlaczego się nad nami znęcasz ??? My w pracy a ty o Budweiserze
                      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

                      Comment

                      • zythum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.08
                        • 8305

                        #26
                        No właśnie. Maja wracaj do swojej Dobranocki, ale już
                        To inaczej miało być, przyjaciele,
                        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                        Rządzący światem samowładnie
                        Królowie banków, fabryk, hut
                        Tym mocni są, że każdy kradnie
                        Bogactwa, które stwarza lud.

                        Comment

                        • zythum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.08
                          • 8305

                          #27
                          Bo się rozmarzę i nic już dzisiaj nie zrobię
                          To inaczej miało być, przyjaciele,
                          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                          Rządzący światem samowładnie
                          Królowie banków, fabryk, hut
                          Tym mocni są, że każdy kradnie
                          Bogactwa, które stwarza lud.

                          Comment

                          • Maja
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.05
                            • 1170

                            #28
                            zythum napisal/a
                            Maja wracaj do swojej Dobranocki
                            jesteście tak obleśnie nudni z tymi swoimi dobranockowymi skojarzeniami, że chiba sobie zmienię ksywkę

                            Comment

                            • kiszot
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8140

                              #29
                              A ja lubię Maję Twoje zdrówko
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • ART
                                Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
                                ART



                                Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

                                Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
                                2025-08-23, 15:51
                              • pebejot
                                Litwa, Kłajpeda, Kūlių Vartų g. 7, Švyturys Bhouse
                                pebejot
                                W centrum Klaipedy, 2,5 km od dworca.
                                Olbrzymi browar, który opanował kawał litewskiego rynku znajduje się w centrum nadmorskiej Kłajpedy w odległości 2,5 km od dworca kolejowego.
                                Na wzór browarów amerykańskich, wszystko stanowi jedną całość, czyli wielka instalacja jest wkomponowana...
                                2025-08-04, 09:30
                              • slawekkazek
                                Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
                                slawekkazek
                                Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
                                2025-01-18, 10:17
                              • Javox
                                Thornbridge, Czech Mates
                                Javox
                                Piwo uwarzone razem z czeskim Budvar Budweiser przy użyciu szczepu drożdży Budvar i metody warzenia dekokcyjnego Budvar,
                                ale wykorzystuje angielski słód i chmiel (
                                Goldings), aby uzyskać angielski akcent.

                                Puszka 440 ml, alko 4.8%

                                Piana - więcej na początku potem z trzaskiem...
                                2024-09-20, 12:56
                              • Prusak
                                Wielka Brytania, Bristol, 43-45 Corn Street, The Commercial Rooms
                                Prusak
                                Lokal w centrum Bristolu w neoklasycystyczno-eklektycznym gmachu dawnej giełdy lub trustu. Na środku lokalu, pod pięknie zdobioną kopułą duży prostokątny bar, który można obejść dookoła z wyborem klasycznych angielskich piw i, dla mniej wybrednych, piw koncernowych.
                                A zatem:
                                ...
                                2024-08-29, 20:06
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...