Słyszałem że Piast też ma wprowadzać nowe butelki, tylko nie wiem ile w tym prawdy. Ciekawe jak miałby wyglądać, czy tak jak te od okocimia, a może takie jakie stosuje bosman?
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
A, zapomniałem dopisać, widziałem Tychy w butelce 0,66 l.
Chodzą słuchy, że EB ma puścić na rynek piwo w PET ( kumpel stwierdził, że to gwałt na piwie ).
Kemp napisal/a A, zapomniałem dopisać, widziałem Tychy w butelce 0,66 l.
Chodzą słuchy, że EB ma puścić na rynek piwo w PET ( kumpel stwierdził, że to gwałt na piwie ).
Witam,
Po wielu latach przerwy, trzy lata temu powróciłem do kolekcjonowania etykiet piwnych. W bardzo okrojonym zakresie. Konkretnie przezroczystych/plastikowych od Heinekena i Desperadosa ale z całego świata. Późną wiosną dodałem do tego zbierania kartonowe opakowania od trójpaków...
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...
Po raz kolejny przekonuje się, że życie potrafi nam czasami podsunąć znienacka naprawdę bardzo ciekawy temat, zarówno do rozważenia jak i do dyskusji. Nie jest to pierwszy raz kiedy tak się staje, dlatego postanowiłem uhonorować tę okoliczność nowym cyklem, w którym zamieszczał będę...
Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Comment