Jeśli macie jakąś ciekawą historię odnośnie waszej ksywki, proszę o umieszczenie jej tutaj.
Zacznę oczywiście od swojej. W szkole jako, że na imię mam Zbyszek i lubię piłkę nożną mówili mi Zibi. Podczas rejestracji (allegro, browar) z powodu zajętej nazwy, przypomniałem sobie o moim drugim samochodzie zwanym zibiolot. Lot w nazwie jest nie bez powodu, gdyż na polnej drodze z dziurami tak mnie wybiło autem, że obróciło w powietrzu o 180 stopni i dodatkowo wylądowałem na boku auta. Przytoczyłbym więcej faktów , ale z racji, że to mało edukacyjne dodam tylko, że to była fajna impreza i dwieście jednak nie darady pojechać po polnej drodze.
To i ja się ujawnię...
W czasach tzw. komunistycznych, kiedy to wszystkiego było "nie-pod-dostatkiem", byłem ja ci pacholęciem i biegałem po osiedlu w jeansowych lub sztruksowych czapkach z daszkiem, szytych przez moja śp. prababkę. I tak nazwano mnie "Czapeczką", potem "Czapą", a gdy wyrosłem stałem się "Czapayewem". Biografię powyższego czytałem, ale była napisana przez jakiegos radosnego i bezkrytycznego piewce tamtych czasów, co mnie jeszcze w wyborze utwierdziło.
Ostatnia zmiana dokonana przez Czapayew; 2005-07-08, 08:01.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...
Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
Transport publiczny jak metro czy tramwaje...
W graniczącym z Włochami mieście Nova Gorica od kilku lat działa sporych rozmiarów browar z własnym pubem sklepem firmowym.
Do Nowej Goricy dotarliśmy w wyjątkowo upalną (+38 stopni) sierpniową sobotę, przyjeżdżając pociągiem z graniczącym z Austrią miastem Jesenice, skąd prowadzi...
knajpa jest godnym następcą 'zakładu mięsnego'
mamy tu 17 (chyba) kranów i smaczną pizzę na miejscu
klimat pozostał z grubsza ten sam, tyle że inicjatywa ma historię...
otóż ekipa 'white crow' w całości i z szyldem zaimportowała się z mińska
skąd musiała się...
Comment