Tak szybko mogę powiedzieć, że zrobiło na mnie spore wrażenie to, co z "Little Wing" Hendrixa zrobił S.R. Vaughn.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
[i]
Proponuję zacząć wątek przeróbek. Ostatnio zasłuchuję się "Guns of Brixton" Clashów w wykonaniu Nouvelle Vague. Krańcowo różne od oryginału, czyli ideał przeróbki jak dla mnie. No, krańcowo to może "Raining Blood" Slayera w wykonaniu Tori Amos - zupełnie nierozpoznawalne.[/B]
) utworu "In a Gadda DaVida" (czyli "In a garden of eden") grupy Iron Butterfly wydziergany przez Slayera właśnie - czysty odjazd
No i "Proud Mary" Kwasożłopów też wyjmuje z kamaszy. Pewnie znalazłbym parę innych, jak choćby "Das Model" za które wziął się Rammstein, czy "Beat it" w wykonaniu Ztvorków ("Bilet") ale to przecież nieważnebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Chciałbym pochwalić się wam nowym krążkiem w mojej skromnej kolekcji, jest nim album Yann Tiersen & Shannon Wright. Może nie uwierzycie, ale tak dobrego albumu już dawno nie słyszałem. Rewelacyjne połączenie melancholii (Y.Tiersena chyba nie muszę przedstawiać -kompozytor muzyki do filmu n.in.Amelia) z zgrzytliwością gitar Shannon Wright (jedna z czołowych obecnie kapel wytwórni Touch and Go). Naprawdę godne polecenia!Comment
-
Zgadzam się ironie co do nazewnictwa. Co do Twych zachwytów już mniej. Wziąć popularny utwór, zagrać szybciej, drzeć ryja i latać po gryfie - to cała folozofia zapodanych przez Ciebie przykładów. Może to i wyrywa, ale z gumofilców. Ja noszę buty sznurowane.Comment
-
iron napisał(a)
Toś Ty chyba nie słyszał paru rzeczy. Np cover (jednak wolę to angielskie słowo od polskiej przeróbki, a nowa wersja utworu to trochę przydługie) utworu "In a Gadda DaVida" (czyli "In a garden of eden") grupy Iron Butterfly wydziergany przez Slayera właśnie - czysty odjazd
Slayera uwielbiam i w przeciwieństwie do Grzecha bardzo trafia do mnie idea przerobienia utworu przez przyspieszenie tempa i darcie ryja, ale tym dokonaniem nie jestem jakoś specjalnie zachwycony.
Ściągnijcie sobie z sieci przeróbki niejakiego Richarda Cheese'a. Czego on nie przerobił: Dead Kennedys, System of a Down, Nirvanę, a wszystko na modłę swingu.Comment
-
Polecam na telewizorni PLANETE, cykl „Klasyczne albumy” dziś było Sex Pistols. Któregoś dnia załapałem się w ramach tego samego cyklu na fragment „Joshua Tree” – i mimo, że to była końcówka i tak mi się włosy jeżyły i skóra cierpła. A niby mogę sobie płytkę odtworzyć. To jest działanie U2Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
żąleną napisał(a)
Slayera uwielbiam i w przeciwieństwie do Grzecha bardzo trafia do mnie idea przerobienia utworu przez przyspieszenie tempa i darcie ryja, ale tym dokonaniem nie jestem jakoś specjalnie zachwycony.Comment
-
abernacka napisał(a)
iommi musiałeś mi przypomnieć o Ministry (...)Ostatnia zmiana dokonana przez iommi; 2005-01-23, 12:28.Comment
-
iommi napisał(a)
(...) Rewelacyjny jest też koncert Ministry (video) zarejestrowany gdzieś w Stanach po wydaniu "The land..." - panowie oddzieleni są od publiki siatką, na którą wspinają się fani. Jest ogień (muzycznie i fizycznie), filmy wyświetlane za plecami muzyków i Jello Biafra jako gość. Rewelacja absolutna!Comment
-
Miałem tę płytkę, ale w połowie lat 90-tych których z kolegów ze studiów mi jej nie oddał. Pozostało mi tylko video... A swoją drogą to był taki bootleg "prawie" oficjalny - profesjonalna okładka, jakość rzeczywiście żyleta... Kupiłem ją zresztą w Brukseli, w jakimś dużym sklepie muzycznym.
Comment
-
Przechodząc do spokojniejszych dźwięków - wróciłem ostatnio do trzech płyt Stereo MCs - "Connected", "Supernatural" i "Deep Down and Dirty". I to się nazywa porządne klubowe granie!
Polecam też US3 "Broadway & 52nd" - trochę jazzu, trochę hip hopu, swingu i cała masa luuuzuuu...Ostatnia zmiana dokonana przez iommi; 2005-01-23, 13:04.Comment
-
Wypadek zespołu Dżem. Jedna osoba nie żyje
PAP 08:40 (aktualizacja 10:04)
W wypadku koło Jaworzna zginął Paweł Berger - klawiszowiec zespołu Dżem. Siedem zostało rannych. Do wypadku doszło na autostradzie A-4 w okolicach Jaworzna (Śląskie) - poinformował Henryk Sieradzki z zespołu prasowego śląskiej policji. Popularna grupa bluesowa wracała z koncertu w Rzeszowie.
Według wstępnych ustaleń policji, do wypadku doszło, kiedy mieszkanka Krakowa, jadąca samochodem osobowym w tym samym kierunku co bus - w stronę Katowic, straciła panowanie nad pojazdem, uderzyła w metalową barierę, a następnie w busa. Wiozący 8 osób bus dachował i wpadł do rowu.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment