W mojej robocie dzieki sprytnemu manewrowi tzw."odrabiania w wolne soboty"
swieta zaczęły się dla mnie 23 grudnia popołudniu a zakończą 2 stycznia rano.
Z niewielką przerwą na udawanie roboty 27 i 28 grudnia.
ziem napisal/a W mojej robocie dzieki sprytnemu manewrowi tzw."odrabiania w wolne soboty"
swieta zaczęły się dla mnie 23 grudnia popołudniu a zakończą 2 stycznia rano.
Z niewielką przerwą na udawanie roboty 27 i 28 grudnia.
Rada nadzorcza u mnie zdecydowała, że w tytułowym okresie wszystkie zakłady będą stać, co mnie niezmiernie cieszy (w święta wypadłyby mi popołudniówki).
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Moje biuro teoretycznie będzie zamknięte w tym roku pomiędzy świętami - przymusowy urlop wypoczynkowy. Co roku moim szefowie zresztą mają taki plan.
Ale z praktyki wiem, że różnie to bywa.
U mnie normalnie przychodzimy do pracy(służby dysponenckie).Jeśli chodzi o pracę przeładunkową, to dość często bywała zlecana w święta,w sylwestra praca trwa zazwyczaj do 18:00,ale i bywało,że robotnicy schodzili ze statku o 23:00.Raz będąc 24.12 w pracy miałem taki motyw,że pracownicy pracowali do 14:00,a potem mieli przyjść na 18:00 i pracowali do 6:00.Następna zmiana przychodziła 25.12 właśnie na 6:00 i robiła do zakończenia zleconej pracy
Ja tam nawet lubiłem tą Sylwestrową pracę. Przynajmniej nie musiałem się pałętać po tych wszystkich balach
A w tym roku wychodzi na to, że będę miał wolne. Będzie się można wyspać
W szpitalu dyżury sylwestrowe bywają ciężkie, choć reguły nie ma. Zwłaszcza na urazówce. Zwykle popołudnie i wczesny wieczór były względnie spokojne. Za to już przed północą przywożono lub przychodzili pierwsi pacjenci urazowi. No i zwykle do samego rana praca w Izbie Przyjęć oraz na Bloku Operacyjnym była... Teraz pewnie jest podobnie, może tylko same oddziały zabiegowe przed Sylwestrem bardziej puste za przyczyną wypracowania kontraktów. Obecnie w Sylwestra już nie pracuję - badanie polisomnograficzne w tak hałaśliwą noc mija się z celem.
Sylwestra nie lubię ale wolne będę miał. Tak szef zadecydował. Jak co roku. Nadmienię tylko, że szefem jestem ja.
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Ja zawsze biorę redakcyjne dyżury na 26 grudnia. Wychodzę z założenia, że dwa dni w towarzystwie tłumu rodziny plączącej się dookoła wystarczą.
Dzięki temu mam zazwyczaj wolnego Sylwestra i Nowy Rok, choć ma to mizerne znaczenie imprezowe, bo ostatni dzień roku i tak zawsze spędzam w domciu z żoną. I wiem, że też może być miło.
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
Comment