W kodeksie Hammurabiego czytamy, że dla wszystkich, którzy sfałszują sikar (protoplasta piwa) lub nie będą przestrzegać reguł jego sprzedaży, przewidziano karę śmierci przez utopienie.
kopernik napisał(a) W kodeksie Hammurabiego czytamy, że dla wszystkich, którzy sfałszują sikar (protoplasta piwa) lub nie będą przestrzegać reguł jego sprzedaży, przewidziano karę śmierci przez utopienie.
W tym co sobie nawarzył?
SIKAR - teraz jest dość podobne okreslenie
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...
Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
Comment