BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Browar Neuhaus an der Pegnitz (Środkowa Frankonia) ma obok różnych produkcji gamę produktów dla marketów. Takie jest to piwo, które szło głównie na rynek rosyjski.
Ich ambitniejsza linia to Veldensteiner, Kaiser bardziej masowa, różne pozostałe nazwy idą natomiast w różne strony...
Na terenie browaru znajduje się "żarłodajnia" (czyli Spisehus) oraz sklep (gårdbutik).
Knajpa otwarta w sezonie (do końca września) czwartek oraz niedziela 11-16, piątek i sobota 11-18. Poza sezonem tylko specjalne eventy.
Sklep poniedziałek-czwartek 9-16, piątek i sobota...
Knajpa patronacka browaru - i wytwórni czipsów - Csiki, znajdująca się na głównym deptaku Oradei. Na kranach jest 8 piw, jest wybór butelek plus różne opcje żarciowe. Od lokalnych specjałów, przez burgera i sznycla, aż po pizzę i desery.
Jako że byłem po 19, to się nie załapałem...
Wpisujemy tu piwa pod nazwą Moretti, ale grupa ma różne browary, to piwo akurat uwarzne w Padwie. Nie chcę zaburzać porządku na forum, więc umieszczam pod tą zbiorczą nazwą.
A: 4, 8% vol.
Piwo ma ładny kolorek, "przepisowy", jaśniejsza, choć nie blada żółć....