Hej ludziska. Właśnie pije zdrowie mojej zmarlej dwa dni temu Babci. Oby jej było tam lepiej niż tu.

Stypa

Collapse

X
- 

Jeśli to żart, to niesmaczny. Jeśli już się pije za zmarłego (co też nie jest zbyt chwalebnym czynem) to za spokój jego duszy a nie za zdrowie.
W tym miejscu jednak uważam to za niestosowne, zwłaszcza w takim kontekście.
Przyjmij kondolencjeComment
 - 

Jeżeli kiedyś zejde z tej ziemi to nie chciałbym żeby ludzi po mnie płakali. Chciałbym aby przynajmniej raz w roku (moga to być moje imieniny) przyszli nad mogiłe i wychylili butelczyne piwka.
Jeżeli w niebie jest pięknie to po co płakać po zmarłej osobie, przecież będzie miał tam lepiej."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
 - 

Wybacz mój poprzedni wpis ale nie zrozumiałem dokładnie treści jaką nam przekazałeś. "oby było jej tam lepiej niż tu." To "tu" myślałem, że chodzi Ci o forum. Stwierdziłem, że poprostu chcesz ośmieszyć "Browar.biz" Mój błąd.Harny napisał(a)
Hej ludziska. Właśnie pije zdrowie mojej zmarlej dwa dni temu Babci. Oby jej było tam lepiej niż tu.
Myślę, że nie należy komentować tego jak kto chce pamiętać o swych zmarłych. To tylko jego prywatna sprawa.
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za nie zrozumienie z mojej strony.Grzechu84 - PIWOfanComment

Related Topics

Collapse

- 

W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46 - 

Browarek z Windsoru działający od 2010 r.
https://www.webrew.co.uk/
Pale Ale na nowozelandzkich chmielach
4,6% alk.
Aromat - głównie chmiel z tonami cytrusów i białych owoców typu winogron, renkloda
Piana - zwarta, trwała, zostaje na szkle...- 
							Channel: Anglia

2025-08-27, 22:32 - 

- 

Browar kraftowy spod Londynu, jego budowa zaczęła się w 2005 r.
Mountain IPA (ma to być połączenie treściwości New England IPA z goryczkowością West Coast IPA)
https://madsquirrelbrew.co.uk/produc...G2qnUERwrlm3ko...- 
							Channel: Anglia

2025-08-21, 15:32 - 

- 

Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...- 
							Channel: Piwo - konkretnie

2025-07-19, 22:56 - 

- 

Cześć,
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...- 
							Channel: Piwo - ogólne

- 

- Loading...
 - Koniec listy.

Comment