Nie wiem czy wszyscy znacie tego pana. Dla mnie to po prostu MISTRZ rysunku. Co czwartek ryję się ze śmiechu widząc jego rysunki w "Przekroju". Załącze tylko jeden, żeby niepotrzebnie nie przeciążać serwera. Można pooglądać więcej na stronach "Przekroju" "Polityki" no i oczywiscie kupując "Przekrój"
Marek Raczkowski przy piwie
Collapse
X
-
I jeszcze jedno o Marku...
MR :Kiedyś zadzwoniła do mnie dziennikarka z prośbą o króciutki wywiad. Pierwsze pytanie brzmiało: „Jak się pan nazywa?", a drugie: "Czy woli pan rysunek karykaturalny czy akwarele?"
Inna dziennikarka z telewizji na wystawie moich rysunków w Muzeum Karykatury udzieliła mi szczegółowej instrukcji: "Zrobimy przejazd kamerą po sali, a potem pan odwróci się i powie: nazywam się Marek Raczyński..." Zrobiłem jak chciała.
"Raczkowski - powiedziała mi jedna dziennikarka, kiedy znalazłem błąd w jej tekście - nie śmiej się z moich tekstów. Ja się nie śmieję z twoich rysunków".
Z wywiadu dla tyg. Viva, styczeń 2003.JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 01:43 -
Niestety Marek odszedł od nas 19 września... Wszystkich, którzy chcieliby towarzyszyć Mu w ostatniej drodze informuję, że pogrzeb odbędzie się w najbliższy wtorek, 25 września o godzinie 11.15 na cmentarzu św. Antoniego (Mania) przy ul. Solec 11 w Łodzi.
-
Channel: Przy piwie
2018-09-21, 00:40 -
-
Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar przeprowadził rebranding swoich marek.
Spytihněva:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...spytihn%C4%9Bv
Zastąpiła "14". Zastanawiałem się, czy może zostawić to w tym samym wątku, ale wydaje mi się,...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment