Mój 5-letni syn zawsze towarzyszy mi przy warzenie piwa, oczywiście sam coś tam kleci prosząc mnie o półproduktu. Po "uwarzeniu" przez niego "piwa" zawsze nas częstuje. Czasami cięzko przełknąć nawet łyczek, ale cóż... początki bywają trudne
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Pinio74 napisał(a) Mój Bartek bardziej od rzeczy "piwnych" lubi samochody, ale udało mi się zainteresować go kapselkami. Teraz jedną z jego ulubionych zabaw jest ładowanie kapsli spycharką na wywrotkę i rozwożenie ich po całym mieszkaniu
Mój Mateusz ostatnio także zajmuje się transportowaniem kapsli po całym mieszkaniu.
Uznanie elroy'a zmobilizowało mnie by pokazać nie tylko treść ale i formę tego "utworu". Jak widać nawiązuje ona do treści.
A tak w ogólności, to wpływ mojego potomstwa na warzenie jest identyczny jak u crizz'a - warzę, przelewam, butelkuję zawsze gdy dzieci śpią lub ich nie ma. (Rzadkie są takie chwile wytchnienia.)
A etykiet już mi się na butelki robić nie chce - wolę rysować różne znaczki na kapslach.
"Szyszeczka chmielóweczka" ... rewelacja ... dzieci mają takie skojarzenia , że się normalnie słodko robi na sercu.
Moja córa ma 11 lat i być może nie przyczynia się jakoś specjalnie do piwnych zainteresowań taty ale ZORIENTOWANA jest...
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Witam,
Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
Witam wszystkich
Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan...
Comment