piwo i skutki uboczne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

Całkiem niedawno w naszej wrocławskiej knajpce forumowej podawany był Bartek,który po nawet niewielkiej ilości próbował rozsadzić niektórym głowy
    chickkiller :)

Comment

• gul_gul
      Premium Member
      • 2001.02
      • 359

Morbital napisał(a)
      ... W ogóle nidobory witaminy z grupy B powinny być raczej w tym miejscu pominięte z racji jej obecności w piwie...
      o ile wiem, to głównym źródłem witamin grupy B są drożdże, więc nie sądze, żeby po filtracji, można było coś jeszcze znaleźć w piwie. Ale też obstawiałbym brak magnezu . Chyba że pijesz piwo ze zbyt dużą zawartością alunimium i dorobiłeś się już Alzheimera.

Comment

• may
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.01
        • 1509

gul_gul napisał(a)
        Chyba że pijesz piwo ze zbyt dużą zawartością alunimium i dorobiłeś się już Alzheimera.
        Ale to już obecnie obalona teza. Na szczęście .

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Jeśli te trzęsące się ręce nie przeszkadzają w codziennym zyciu, to po co się tym przejmować?

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
            De Brabandere, Kwaremont
            darekd
            De Brabandere to dawny Bavik.

Alk. 6,6%

Nazwa nawiązuje do brukowanej drogi we flamandzkich Ardenach znanej z wyścigów kolarskich. Bywa ciężko, o czym kiedyś przekonał się Peter Sagan

https://youtu.be/ngy8kbFAKsQ

Producent zapewnia, że cukier zawarty...
            2024-07-26, 23:58
          • dadek
            Praha-Klukovice, Do Klukovic 305, Pivovar Prokopák
            dadek
            Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
            2022-10-02, 04:57
          • heckler
            Březí, Hlavní 49, Březácký minipivovar Sup
            heckler
            Březí to niespełna dwu tysięczna wioska położona tuż przy granicy z Austrią i oddalona o parę kilometrów od Mikulova. Dojeżdżając do wioski mijamy pobliskie pagórki obsadzone winoroślami.
            W tejże właśnie wiosce od 2016 roku jako piwowar domowy zaczął warzyć piwo Rostislav...
            2019-03-08, 07:51
          • wojtek-piwowar
            Produkty uboczne
            wojtek-piwowar
            Mam do Was prośbę..
            Może zna ktoś może jakąś liiterature na temat produktów ubocznych w procesie fermentacji piwa.. chodzi mi tu głównie o substancje smakowo-zapachowe.
            Podajcie mi tytuły książek, artykułów, linki... Potrzebne mi to jest do pracy magisterskiej.
            2005-04-05, 01:07
          • sebox
            Zamrożona brzeczka - pytanie
            sebox
            Witam

Mam taką sytuację:

Uwarzyłem lagerka ale zapomniałem o aktywacji drożdży płynnych, a nie miałem pod ręką innych.
            Stwierdziłem, że najbezpieczniej będzie przechować brzeczkę, korzystając z warunków pogodowych, na zewnątrz - temp. -3 - 0 st.C...
            2011-01-26, 18:04
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...