Morbital napisał(a) ... W ogóle nidobory witaminy z grupy B powinny być raczej w tym miejscu pominięte z racji jej obecności w piwie...
o ile wiem, to głównym źródłem witamin grupy B są drożdże, więc nie sądze, żeby po filtracji, można było coś jeszcze znaleźć w piwie. Ale też obstawiałbym brak magnezu . Chyba że pijesz piwo ze zbyt dużą zawartością alunimium i dorobiłeś się już Alzheimera.
Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
Březí to niespełna dwu tysięczna wioska położona tuż przy granicy z Austrią i oddalona o parę kilometrów od Mikulova. Dojeżdżając do wioski mijamy pobliskie pagórki obsadzone winoroślami.
W tejże właśnie wiosce od 2016 roku jako piwowar domowy zaczął warzyć piwo Rostislav...
Czy spotkaliście się z bardzo intensywnym aromatem cebulowo-czosnkowym, który wydziela się z chmielu w granulacie. Konkretnie chodzi o amarillo. Podkreślam, że chodzi o granulat chmielowy, nie o piwo chmielowe tymże.
Czy ten chmiel jest po prostu nieświeży, stary czy to coś innego? Aromat...
Jako że jestem namiętnym (nałogowym ale namiętny lepiej brzmi) palaczem a palić zacząłem wcześniej niż pić piwko zwaracam się tedy z uprzejmą prośbą do tych piwoszy co rzucili palenie..
Napiszcie co się zmieniło w waszym piwnym życiu, jak wam teraz smakują piwka i...
Comment