Morbital napisał(a) ... W ogóle nidobory witaminy z grupy B powinny być raczej w tym miejscu pominięte z racji jej obecności w piwie...
o ile wiem, to głównym źródłem witamin grupy B są drożdże, więc nie sądze, żeby po filtracji, można było coś jeszcze znaleźć w piwie. Ale też obstawiałbym brak magnezu . Chyba że pijesz piwo ze zbyt dużą zawartością alunimium i dorobiłeś się już Alzheimera.
Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
Březí to niespełna dwu tysięczna wioska położona tuż przy granicy z Austrią i oddalona o parę kilometrów od Mikulova. Dojeżdżając do wioski mijamy pobliskie pagórki obsadzone winoroślami.
W tejże właśnie wiosce od 2016 roku jako piwowar domowy zaczął warzyć piwo Rostislav...
Mam do Was prośbę..
Może zna ktoś może jakąś liiterature na temat produktów ubocznych w procesie fermentacji piwa.. chodzi mi tu głównie o substancje smakowo-zapachowe.
Podajcie mi tytuły książek, artykułów, linki... Potrzebne mi to jest do pracy magisterskiej.
Uwarzyłem lagerka ale zapomniałem o aktywacji drożdży płynnych, a nie miałem pod ręką innych.
Stwierdziłem, że najbezpieczniej będzie przechować brzeczkę, korzystając z warunków pogodowych, na zewnątrz - temp. -3 - 0 st.C...
Comment