A ja nie palę, ale wszelkie tego typu siurpryzy uważam za "mało mądre", bez względu na to, czego akurat dotyczą. Ciekawe, czy dużo w roku pozostało dni wolnych od jakiegoś świętowania (pomijam imieniny...), albo bez wstrzymywania się od czegoś.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Czesc wszystkim, dawno mnie tu nie bylo, wszedlem no i prosze ludzie o slabej woli. Wszysy naokolo mowia palenie szkodzi, lekarze nawet to udowadniaja. Na mojej paczce papierosow jest napisane "TOBACCO USE CAN MAKE YOU IMPOTENT" i dalej "Cigarettes may cause sexual impotence due to decreased blood flow to the penis. This can prevent you from having an erection", a ja zawzialem sie i pale. Ja po prostu mam bardzo silne wole he he. W Kanadzie wlasnie weszla ustawa o zakazie palenia barach, restauracjach itp. W pracy dawno juz palic nie wolno na mocy innej ustawy. A ja zawzialem sie i pale he he.
A tak na marginesie, jest interes do zrobienia. Chodza sluchy ze ma wejsc ustawa na mocy ktorej kanadyjskim rolnikom uprawiajacym tyton maja wyplacac po $300,000 o ile przestawia sie na inna produkcje rolna. Wystarczy zakupic kawalek ziemi, zasadzic tyton, a jak ustawa wejdzie w zycie przekwalifikowac sie na pietruszke i zglosic sie po $300,000. Ten tyton ktory wyrosl nam w pierwszym roku naszego bycia kanadyjskim rolnikiem zachowujemy oczywiscie na czarna godzine.
Ustawa ta nie dotyczy "marychy", ktora od pewnego czasu w naszym smiesznym kraju mozna na wlasny uzytek hodowac i wypalac he he.
Žďárské vrchy to kawałek ładnej, pofałdowanej ziemi będący częścią Vysočiny. Leżące na ich skraju małe miasteczko Nové Město na Moravě doczekało się swojego małego browaru o nazwie Hejkal. Po środku rynku stoi ładny kościół, fontanna, za to na obrzeżach miasta króluje ,wczesny...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Warzę od stycznia 2019, na koncie mam już 7 warek. Pierwsze cztery były do spróbowania na warsztatach piwowarów domowych na festiwalu dobrego piwa we Wrocławiu (ten gość z żółtą lodówką i zimnymi pszenicznymi APA'mi na końcu to ja ).
Już 25 maja obchodzimy Dzień Piwowara. Z tej okazji od mamy dla Was darmową wysyłkę. Opcja dotyczy zamówień przedpłaconych i wysyłki UPSem do 30 kg.
Akcja potrwa do odwołania, co oznacza, że może się skończyć za parę godzin, a może i potrwać dłużej.
Zapraszamy do składania...
Comment