Polityka prorodzinna Szczecin Polska
"Żłobki Miejskie” przygotowały 368 miejsc, ale wpłynęły aż 823 podania o przyjęcie. Około 80 podań nie spełniało kryteriów przyjęcia do żłobków. Ostatecznie udało się przyjąć 394 dzieci.
Znajoma Mojej Ukochanej Kobiety chciała pójść do pracy(leżały razem na porodówce) i Jej dziecko nie dostało się do publicznego przedszkola, a finansowo cieńko pieją , co dalej...Ech.
Panowie fanatycy kapitalizmu w jego skrajnej wersji od 89 roku likwidowali przedszkola i żłobki jako komunistyczny wymysł i zgodnie z ich fanatyzmem, że państwo nie powinno obywatelowi zapewniać niczego. Mamy teraz efekty.
W Warszawie są też (zresztą jak w każdym mieście) przez te likwidacje w imię chorej ideologii cięcia wszystkich kosztów prospołecznych ogromne problemy ze żłobkami i przedszkolami. A na prywatne mało kogo stać w kraju niskich kosztów pracy czyli głodowych pensji.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Zythum, koszt utrzymania jednego dziecka w przedszkolu jest wielokrotnie wyższy niż utrzymanie takiego dziecka w domu. Próbowałeś to kiedyś liczyć? Dlaczego pół miliona mieszkańców Szczecina ma dopłacać jednemu tysiącowi do jakiegoś dziecka w przedszkolu?
Zythum, koszt utrzymania jednego dziecka w przedszkolu jest wielokrotnie wyższy niż utrzymanie takiego dziecka w domu. Próbowałeś to kiedyś liczyć? Dlaczego pół miliona mieszkańców Szczecina ma dopłacać jednemu tysiącowi do jakiegoś dziecka w przedszkolu?
To wyżyj za 2000 pln. wynajmując mieszkanie i mając dziecko na utrzymaniu, niby da radę, ale co to za życie?Siedzenie z dzieckiem od rana do wieczora, gotowanie, pranie,sprzątanie, zakupy , to nie jest odpoczynek, a chłop wracają z pracy też nie jest wypoczęty.
Może u Was są super zarobki i jest luzik.My wolimy dać teraz te 700 -800 złotych na przedszkole, ale Westa ma pracę i trochę zostanie pieniążków jeszcze w kieszeni i można dziecku zapewnić sporo atrakcji.
Polityka PIS-prorodzinna , Kobiety rodzić i siedzieć w domu .
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2010-06-15, 11:35.
Ku... mać, a czy jest jakiś przykaz robić dzieci??
Czy kupujesz wielką chatę jak Cię na nią nie stać? Bierzesz świadomie wielki kredyt, gdy wiesz że odsetki puszczą Cię z torbami?
Dziecko to ogromny koszt zarówno materialny, jak i psychiczny i NAJPIERW spraw, żebyś mógł je utrzymać i przez to przejść, a dopiero PÓŹNIEJ zabieraj się za zabawy pod kołdrą. Ja nie mam ochoty dopłacać do niczyich chęci posiadania potomstwa.
To twoje ukochane państwo nie chce zezwalać zakładanie mini przedszkoli. Chętni są, procedury założenia przedszkola dla 10 dzieci, nie do przejścia.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ku... mać, a czy jest jakiś przykaz robić dzieci??
Czy kupujesz wielką chatę jak Cię na nią nie stać? Bierzesz świadomie wielki kredyt, gdy wiesz że odsetki puszczą Cię z torbami?
Dziecko to ogromny koszt zarówno materialny, jak i psychiczny i NAJPIERW spraw, żebyś mógł je utrzymać i przez to przejść, a dopiero PÓŹNIEJ zabieraj się za zabawy pod kołdrą. Ja nie mam ochoty dopłacać do niczyich chęci posiadania potomstwa.
Czy ja Ci każę?Mieszkasz w Szczecinie?Wasza sprawa, że nie chcecie mieć dzieci, ale po co państwo pier...głupoty jakie to jest prorodzinne, że nie ma na emerytury i renty bo Kobiety nie chcą rodzić-Wcale się nie dziwię.My choć Nasza Kwinki daje nam popalić, nigdy, przenigdy mimo przemęczenia, kombinowania by Miała opiekę bym tego stanu rzeczy nie zmienił
Podsłuchana rozmowa dwóch "biznesmenów":
"Biznesmen A: - a wiesz k... co teraz jest najlepszym interesem
Biznesmen B: - ???
BA- otworzyć mały browar
BB- co ty pier...?
BA- no k... kumpel był u gościa co otworzył browar. 80% daje unia
BB- co Ty??
BA- no na rozwój rynku regionalnego. Potrzeba miliona... Sprzedaje kawalerkę i mam 200. Do tego Unia i jest bańka (przyp.aut. milion złotych). Bez problemy stawiamy browar. I wiesz co. Unia daje 80% na surowce: no wiesz chmiel i inne k...
BB- Ty dobre
BA- Trzymamy interes dwa lata, bo tyle chce Unia. Zarabiamy na piwie, a potem puszczamy interes za 700. Czysta sprawa"
A Wy siedzicie z założonymi rękami i narzekacie!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
A Wy siedzicie z założonymi rękami i narzekacie!!!
To ja sobie kupie już taki uruchomiony, za 700
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
W czasach technium, mieliśmy troszkę zakręconą Panią polonistkę (P) która żyła w trochę innym wymiarze, pytając się uczniów raz po raz o rzeczy oczywiste.
Kiedyś na lekcji wypełniajac jakiś formularz:
P - jaki dzisiaj mamy dzień ?
U - czwartek, proszeę Pani,
P - to co jutro będzie ?
U - piątek.....
P - eeeee niemożliwe
Cytaciki. Urządzałem w weekend imprezę firmową i zamówiłem Noteckie. Komentarze niektórych - 'czemu firma zamówiła tak tanie piwo, wiochę zrobili że nie zamówili Żywca czyli dobrego, ekskluzywnego piwa, widać że firma gorzej przędzie'. 'Ja znam się się na piwie i wiem że Żywiec jest jednym z najlepszych piw świata, szanowanym.' "Tak co prawda nie to co Carlsberg, ale zacne". Nie komentowałem, odszedłem. Plebs czyli ci 'nie wyrobieni' cieszyli się z Noteckiego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Popełniłeś błąd! Wystarczyłoby kilka zdań i mógłbyś zmniejszyć im poziom samouwielbienia.
Nie, kiedyś rozmawiałem z tą 'elitą' nt piwa - nie chcą przyjąć że coś może być lepsze i bardziej elitarne niż Heniek, Calsberg czy Grolsch. Stwierdziłem że szkoda słów.
Witam,
jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź. https://docs.google.com/forms/...
Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
Wiele lat temu w Browarze Fortuna był podobno Zlot browar.biz, jednak na pewno w nim nie uczestniczyłem, więc nie było okazji do zwiedzenia tak zasłużonego browaru. Inna sprawa, że 15-20 lat temu był to jednak dużo mniejszy browar. Gdy 7 lat temu głównym piwowarem został Marcin Ostajewski...
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Comment