Jak byłem mały i nosiłem długie włosy i skóraka to też chciałem mieć tatuaż. Oczywiście pomysły na to co ma on przedstawiać były niesamowite, ale w końcu wyrosłem z tego zamiaru i jestem niefarbowany I się cieszę z tego.
Jeżeli ktoś chce się tatuować to nie mam nic przeciwko, byle nie moja żona i dzieci (przyszłe)
Ja tatuażu nie mam.
Kiedyś ciągnęło mnie bardzo, teraz ciągnie mnie mniej, za jakieś 5 lat przestanie mnie ciągnąć w ogóle.
Ale tatuaż jako pewnego rodzaju forma sztuki podoba mi się.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
na jednym z amerykańskich filmów kobieta przy kości i w wieku pobalzakowskim rozmawia z nastolatką, która marzy o tatuażu: słuchaj, jak byłam w Twoim wieku to wymyśliłam sobie małego kotka na pośladku... dzisiaj to jest stary wyleniały tygrys
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
A ja chciałam mieć, od kilku lat mam i chcę jeszcze, ale mnie nie stać. Jestem zadowolona i nie przeszkadza mi, że z wiekiem moja towarzyszka może zmienić się w wyleniałą, pokrytą plamami wątrobowymi i pomarszczoną zwierzynę
PS. Albeertos doradza mi rozpisanie konkursu na temat tego, co przedstawia mój tatuaż... Dowcipny się znalazł...
Wpadło mi w ręce takie coś. Wymiary 98 x 80 x 2 mm. Wykonane z miękkiego i sztywnego tworzywa (ślady porysowań na rewersie).
Sprzedający twierdzi, że jest to podstawka wydana przez browar przy okazji jakiejś promocji. Wygląda jak podstawka ale pewności nie mam. Jak sądzicie wafel...
Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
Sklep w odnowionym pawiloniku po jakimś zapewne warzywniaku, na krośnienskich osiedlach.
Duży wybór piw rzemieślniczych, poustawianych jednak chaotycznie bez żadnego porządku, zalegających też różnymi pojedynczymi egzemplarzami w skrzynkach.
Choć nie jestem fanem tatuażu (za...
Pils-2kg
Monach-2kg
Czekoladowy-0.1kg
Karmel jasny-0,2kg
Karmel ciemny-0,2k
Płatki owsiane błysk-0,5kg
Kwasek cytrynowy-20 gram od razu do wody
Zacieranie
62* do 72* w ciągu 50 minut
72* przez 30 minut
74* przez 10 minut ...