przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Comment
-
Powtórzę jeszcze raz autentyczny przykład, który chyba gdzieś tu wcześniej przytaczałem:salon Volvo, facet kupuje nowe auto za 180 000 PLN, pyta sie sprzedawcy
- a jaka jest możliwoś założenia gazu bo taki silnik to dużo pali?
Jak dla mnie obciach podwójny - 1) facet robi z siebie durnia i obciachowca, 2) obciachem jest instalacja gazowa w aucie za taką kwotę i obciachem jak dla mnie jest podjeżdżanie takim samochodem pod LPG, a dla Ciebie?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
.Comment
-
i to chodzi, o to chodzi, pojaśnilem już i powtórzę co Perez napisał, pewnymi autami na gaz się nie jeździ bo to obciach
ps odnośnie przykładu z Rollsem, nie jest obciachem pierdzący na ulicach gazem, taki wypasiony Rolls, który strzela np jak rusza?Last edited by becik; 2008-01-11, 20:55.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Ty próbujesz wmówić, że dla kogoś kto ma tani samochód to klasą jest pokazanie się, że tankuje paliwo w cenie podanej przez Ciebie. Nawet nie rozumiem skąd taki przykład przyszedł Ci do głowy? Co ma piernik do wiatraka? Przykład jaki podałeś to nie prestiż tylko pole buraczane. Jeśli ktoś szuka oszczędności to będzie szukać na wszystkim.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Powtórzę jeszcze raz autentyczny przykład, który chyba gdzieś tu wcześniej przytaczałem:salon Volvo, facet kupuje nowe auto za 180 000 PLN, pyta sie sprzedawcy
- a jaka jest możliwoś założenia gazu bo taki silnik to dużo pali?
Jak dla mnie obciach podwójny - 1) facet robi z siebie durnia i obciachowca, 2) obciachem jest instalacja gazowa w aucie za taką kwotę i obciachem jak dla mnie jest podjeżdżanie takim samochodem pod LPG, a dla Ciebie?
Innym przykładem obciachu jest również autentyczna historia gdzieś wśród znajomych zasłyszana:
Pewien chłpoak dostał pracę w drink barze. Jak to bywa zwykle pierwszego dnia- nie bardzo miał o czym gadać z resztą załogi, wszyscy go obserwowali i z rezerwą się do niego odnosili. I wieczorem do tegoż baru przyszedł gościu z kieszenią wypchaną banknotami funtowymi w towarzystwie kilku gwiazdeczek. Szpanował na kilometr swoimi funtami, pracą w GB, wielkopaństwem i znajomością kilku angielskich zwrotów. U naszego kelnera zamówił gin z tonikiem, bo to przecież nie wypada mu gorzały chlać. Gdy dostał szklaneczkę, spojrzał z wyższością na kelnera i chcąc się po raz kolejny popisać zaczął go opieprzać za brak .... slomki.
Na to nasz bohater dość glośno, by wszyscy wkoło słyszeli odpowiedział:
- Słomkę to sobie z butów wyjmij, buraku.
Od tego momentu stał się ulubionym kolegą całej załogi.Last edited by angasc; 2008-01-12, 00:47.Comment
-
Becik, wydaje mi się, że zrozumiałem dobrze. Gaz jest obciachem, bo jest tańszy.
W gruncie rzeczy cały czas gadacie o szpanie i to jest niestety dopiero obciach. Tak to widzę. Ja bym zagazował nawet i Rollsa, bo nie chciałbym truć środowiska. Nie chodzi o "stać", ale "być", że tak górnolotnie zarzucę.
Comment
-
Żą - bo to przecież trudne do pojęcia że te same zachowania mogą wynikać z różnych pobudek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Becik, wydaje mi się, że zrozumiałem dobrze. Gaz jest obciachem, bo jest tańszy.
W gruncie rzeczy cały czas gadacie o szpanie i to jest niestety dopiero obciach. Tak to widzę. Ja bym zagazował nawet i Rollsa, bo nie chciałbym truć środowiska. Nie chodzi o "stać", ale "być", że tak górnolotnie zarzucę.
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
Comment