Mój Opel z powodu głupich świec siedzi na warsztacie bez głowicy i nie wiadomo kiedy wyjedzie na miasto.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Mój Opel z powodu głupich świec siedzi na warsztacie bez głowicy i nie wiadomo kiedy wyjedzie na miasto.
Dzisiaj wreszcie odebrałem Opla a o kosztach nawet nie chce wspominać.
Dzisiaj wreszcie odebrałem Opla a o kosztach nawet nie chce wspominać.
Z powodu świec prawie 4 tygodnie auto było na warsztacie?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z powodu świec prawie 4 tygodnie auto było na warsztacie?
Dokładnie.Zaczęło się od świec a skończyło na głowicy,zaworach tłoku i pierścieniach.Niestety jedna ukruszona świeca narobiła tyle szkód,ze głowa mnie rozbolała.
Proszę Państwa - przedstawiam mojego "smoka", jeszcze niepełnoletni samochód bo zaledwie 17-letni
Przez 9 lat, od kiedy jestem jego szczęśliwym posiadaczem poważniejsze naprawy to: wymiana sprzęgła i chłodnicy. Mniej poważne, amorki, klocki, tarcze, żarówki, linka od ręcznego, opony, rozrząd, świece + inne drobnostki eksploatacyjne.
Auto nie do zdarcia i nie do zajeżdżenia. Przemierzyło już z nami pół Europy. Niezawodne, pewne, doskonałe. Tej poczciwej "wołowinki" nie zamieniłbym na żadne inne auto mimo, ze żre jak prawdziwy smok - jego zdrówko
Doskonale sprawdziło się podczas ostatniej trasy, w szczególności na słynnej 7C czyli na Trasie (szosie) Transfogaraskiej. Zdjęcie wykonane 14 czerwca br. na wysokości 2034m zaraz przed wjazdem do najdłuższego tunelu w Rumunii (884 m) przecinający łańcuch górski Fogaraszy.
Attached Files
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Sąd Najwyższy w sprawie sędziny z Gdańska stwierdził, że na chodniku wolno parkować tylko wówczas, gdy na znaku "zakaz parkowania" znajduje się informacja, że zakaz ten nie dotyczy chodnika. Przyznaję bez bicia, że myślałem (tak jak ukarana sędzina), że wystarczy zostawić pieszym 1,5metra i wolno parkować na chodniku mimo znaku zakazu.
Jaka jest praktyka w Waszych miastach? Jak na takie parkowanie reaguje policja?
Wykroczeniem jest nie tylko parkowanie samochodu na jezdni, ale też na chodniku - jeśli znak drogowy "zakaz zatrzymywania" nie precyzuje, że nie dotyczy on
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Sąd Najwyższy w sprawie sędziny z Gdańska stwierdził, że na chodniku wolno parkować tylko wówczas, gdy na znaku "zakaz parkowania" znajduje się informacja, że zakaz ten nie dotyczy chodnika. Przyznaję bez bicia, że myślałem (tak jak ukarana sędzina), że wystarczy zostawić pieszym 1,5metra i wolno parkować na chodniku mimo znaku zakazu.
Parę lat temu ten przepis wszedł w życie.
Ja staram się parkować przyzwoicie co zazwyczaj denerwuje moją żonę.
Mnie się wydaje (i jak widzę słusznie), że ten znak zakazu dotyczy drogi a nie tylko jezdni. Chodnik z definicji wchodzi w skład drogi, więc w przypadku zakazu parkować na chodniku także nie wolno.
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
Pierwomajsk nie leży na głównym ciągu komunikacyjnym, więc mało kto tu przyjeżdża. Niedaleko jest wyjątkowe muzeum Strategicznych Sił Rakietowych, gdzie pojawiają się turyści, ale to zazwyczaj tylko przystanek w drodze z/do wybrzeża Morza Czarnego. Samo miasto nazywane jest często co...
Na północ od miasta Litvinov, w pięknej scenerii Krušných hor od 2019 roku działa hotel i browar restauracyjny Emeran.
Mikrus zlokalizowany jest we wsi Klíny, 8 km od Litvinova, przy samym ośrodku rekreacyjno-narciarskim.
Dojechać tu można autobusem 523 z Litvinova (przystanek...
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
Comment